* Sarbul Novak Djokovic va lipsi, aproape sigur (Sportski Jurnal din Belgrad da un procent de 99 la suta) de la US Open, urmand sa-si petreaca 6-12 saptamani fara racheta, din cauza durerilor la cotul stang.

Dupa abandonul din sferturile de finala la Wimbledon, pe 12 iulie, Djokovic a si parasit Top 4 in ierarhia ATP, asa ca se gandeste foarte serios sa faca o pauza lunga. Nu avea cum sa nu se gandeasca la experienta lui Rafael Nadal, dar mai ales Roger Federer, care au stat cam o jumatate de an si au revenit in forta.

Insa, pe langa turneele individuale, Novak era asteptat si in echipa de Cupa Davis, urmatoarea adversara a Serbiei fiind Franta, una dintre cele mai norocoase tari in aceasta privinta.

Franta a jucat in Guadelupa cu Canada de la care nu a putut fi prezent Raonic, apoi cu Cehia fara Berdych, la Trinec, Nishikori nu a putut evolua pentru Japonia acasa, iar Murray a declarat forfait la Rouen!

* Despre fotbal aveti destule informatii de pe alte bloguri, site-uri si mai ales televiziuni, asa ca stiti ca de maine incepe balul european, adevarata proba pentru echipele romanesti, inceputul urmand sa fie facut de FCSB cu cehii de la Viktoria Plzen, marti seara, de la ora 20,30, pe ProTV.

Problema este ca, in afara de echipa lui Dica, invingatoare, totusi, de doua ori in campionat, desi foarte chinuit, toate celelalte formatii romanesti din cupe au dat-o rau in bara: Dinamo acasa cu Botosani, Viitorul la Cluj, CSU Craiova acasa cu Chiajna, iar Astra la Voluntari, chiar asta-seara, cand a incasat scurt un 3-1. Asa este cand vinzi si cumperi ca sa iasa comisioanele agentilor si oarece “miscare de capital”, din motive doar de ei stiute.

* Echipa americana de ciclism BMC, care a terminat Turul Frantei cu mana goala, a anuntat ca desfiinteaza echipa de tineret, U23, la incheierea sezonului 2017, motivul principal fiind ca “Uniunea ciclista internationala nu ofera nicio protectie echipelor care vor sa se dezvolte. Tineretul BMC avea 8 componenti, proiectul fiind lansat in 2013, cu elvetienii Stefan Kung si Silvan Dilier printre produsele cele mai cunoscute de astazi. Actualii componenti sunt in cautare de echipe, ajutati de agenti, a adaugat BMC.

* In etapa a 9-a a Turului Qinghai Lake, din China, cea mai lunga, de 235 km, inftre Ping’an si Linxia, Eduard Grosu a prins un onorabil loc 20, la 2’11” de invingator, acelasi ucrainean care a castigat si etapa precedenta, Oleksandr Polivoda (Kolss Cycling Team), cronometrat n 5h15’56”.

* PROGRAMUL TV, marti, 25.07.2017:

12:00 Tenis, WTA • Digi 2 Turneul din Bastad

12:00 Tenis, ATP • Digi 3, Dolce 2 Turneul din Hamburg

12:00 Tenis, WTA • Digi 4 Turneul din Nanchang

14:30 Fotbal, Amical • Digi 1 Chelsea – Bayern Munchen

20:30 Fotbal, Preliminarii Liga Campionilor • PROTV FCSB – Viktoria Plzen