* Pentru ca nu ma simt deloc bine (nu, nu am vreo infectie, ci doar betesuguri vechi, multe si dureroase, voi face chiar un buletin de stiri, apeland mai putin la comentarii proprii, ci la informatii culese de la colegi.

* Jucătoarele române de tenis Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu vor avea adversare foarte dificile în prima rundă a turneului US Open, care va avea loc la arenele Flushing Meadows din New York în perioada 31 august – 13 septembrie.

Potrivit tragerii la sorţi efectuate joi, Begu (30 ani, 70 WTA) o va înfrunta în primul tur pe a şasea favorită, cehoaica Petra Kvitova (30 ani, 12 WTA).
Kvitova a câştigat toate cele patru dueluri cu Begu, care a câştigat un singur set în faţa cehoaicei, în 2018 la Sankt Petersburg (victorie pentru Kvitova cu 6-3, 1-6, 6-1 în optimi)

Buzărnescu (32 ani, 122 WTA) va primi în primul tur replica americancei Sloane Stephens (27 ani, 37 WTA), cap de serie numărul 26. Mihaela nu a mai înfruntat-o până acum pe Stephens, campioană la US Open în 2017.
Patricia Ţig (26 ani, 86 WTA) va juca în primul meci cu japoneza Kurumi Nara (28 ani, 142 WTA), care a câştigat ambele confruntări, desfăşurate în 2016.

Cea de-a patra reprezentantă a României la ediţia din acest an a turneului newyorkez, Sorana Cîrstea (30 ani, 77 WTA), o va înfrunta pe Christina McHale, o americancă de 28 de ani, aflată pe locul 90 în lume. McHale are 2-1 în meciurile directe cu Cîrstea, care s-a impus în ultimul meci, din 2017.

* Politica nu trebuie, Doamne-fereste, sa se bage in sport, dar sportul vedem ca da, cateva gesturi de ultim moment fiind naucitoare. Lucrurile se pare ca se mai domolesc, le-o fi venit mintea la cap, asa ca aflam ca Lewis Hamilton, campionul mondial de F1, initiatorul protestului unei parti a pilotilor, cu asezatul in genunchi, inainte de starturile din GP-uri, participa in Belgia, la Cincinnatti se joaca astazi dupa absurditatea lui Naomi Osaka, iar jucatorii din NBA (sport… de negri) au votat sa joace.

* Despre comportarea echipelor romanesti in cupele europene nu am nimic de adaugat, poate doar ciudatenia ca o retea de 4 programe de sport nu ne-a spus aproape deloc ca joaca si FCSB, pentru ca nu transmiteau ei, asa ca reproduc doar rezultatele, cu observatia ca am ajuns sa jucam mai asa, mai la mahala:

* FCSB s-a calificat fără emoţii în turul al doilea preliminar al Europa League la fotbal, după ce a învins echipa armeană Şirak Ghiumri cu scorul de 3-0 (1-0), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în primul tur preliminar al competiţiei. FCSB s-a impus prin golurile marcate de Darius Olaru (34), Florin Tănase (65 – penalty) şi Alexandru Buziuc (83).

Universitatea Craiova a fost eliminată ruşinos din Europa League de echipa georgiană de fotbal Locomotive Tbilisi, care s-a impus cu scorul de 2-1 (0-0), joi seara, în primul tur preliminar al competiţiei, pe Stadionul ”Miheil Meshi-2 din Tbilisi.

Modesta Locomotive (clasată pe locul 4 în ediţia trecută de campionat) a evoluat cu ambiţie şi a surclasat-o pe Universitatea în primul rând din punct de vedere fizic, timp de mai bine de o oră, iar din punct de vedere al dăruirii pe tot parcursul meciului. Irakli Siharulidze (57) şi Imrane Oulad Omar (61) au marcat la capătul a două contraatacuri pentru georgieni, în timp ce golul Universităţii a fost semnat de Ştefan Baiaram (90+4).

* FC Botoşani s-a calificat în turul al doilea preliminar al Europa League la fotbal, după ce a întrecut formaţia kazahă Ordabasî Şimkent cu scorul de 2-1 (2-1), joi, pe stadionul ”Kajimukan Munaitpasov” din Şimkent, în primul tur preliminar al competiţiei.

Golurile echipei moldovene au fost înscrise de austriacul Marcel Holzmann (25) şi de croatul Marko Dugandzic (33), iar pentru gazde a punctat sud-africanul May Mahlangu (31), fost jucător la Dinamo Bucureşti.