* Unul dintre cei mai destoinici antrenori ai atletismului românesc, un om bun, decent şi eficient, specialist în probele de aruncări, Dan Serafim, ne-a părăsit la vârsta de 79 de ani, în urma unei insuficiențe renale.

Născut pe 15 octombrie 1941, la Bucureşti, Dan Serafim a fost licenţiat al Institutului de Cultură Fizică din Bucureşti (1967). A activat ca atlet la Progresul Bucureşti (1957 – 1961), Dinamo Bucureşti (1962 – 1963), Ştiinţa Bucureşti (1964 – 1965), I.C.F.Bucureşti (1966), unde a avut ca antrenori de-a lungul anilor pe Nicolae Gurău (1957 – 1961), Ioan Benga (1962 – 1963), Ioan Sabău (1964 – 1966).

A pregătit, între alţii, pe celebra Lia Manoliu – Raica, Florenţa Ionescu – Tacu – Crăciunescu, Valentina Cioltan – Groapă, Simona Săpunaru – Andruşcă, Felicia Ţilea – Moldovan, Iosif Nagy, Marin Iordan, Gheorghe Crăciunescu, Marcel Ţârle, Stelică Turbă, Albert Meheş, Gheorghe – Călin Guşet. Condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!

* Bayern Munchen a surclasat-o pe FC Barcelona cu un incredibil 8-2 (4-1), vineri seara, la Lisabona, şi s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, iar Spania fiind la al doilea sezon consecutiv fara semifinalista in Liga campionilor la fotbal, in timp ce Germania are deja 2 (plus Leipzig), iar Franta ar putea avea celelalte 2, PSG, deja calificata, si Olympique Lyon, care joaca sambata seara sfertul cu Manchester City.

Ca fişă tehnică, iata si autorii golurilor, cu observatia ca de fapt cele 10 goluri, nemtii au marcat 9 (unul, ce-i drept, în proprie poartă), dar şi că cele 8 goluri ale fabuloasei victorii au fost marcate de 6 jucători, mai mult de jumătate de echipă! Adică Thomas Muller (4, 31), Ivan Perisic (22), Serge Gnabry (28), Joshua Kimmich (63), Robert Lewandowski (82) şi Philippe Coutinho (85, 89) au marcat golurile bavarezilor, în timp ce pentru catalani au înscris David Alaba (7, autogol) şi Luis Suarez (57).

Se va scrie şi se va vorbi decenii despre acest rezultat, dar constat că presa română, în general, dă zdravăn în bară, umilind Barcelona, fără prea multe despre ce au făcut bavarezii, nu are nici o străbatere să se întrebe care ar putea fi explicaţiile acestui incredibil scor.

L’Equipe, ca să avem un model, titrează pe prima pagină, cu corp 72: KOLOSAL! Vorbeşte de cei care triumfă, nu se bucură la marele necaz al unei imense echipe!

* După ce, cu o zi înainte, îşi eliminase sora cvadragenara, Venus, in 3 seturi lungi şi disputate, Serena Williams, mai juna membră a familei, doar 39 de ani, a suferit o eliminare de pomină. jucătoarea americană de tenis Shelby Rogers, ocupanta locului 116 în ierarhia mondială, a produs surpriza turneului WTA de la Lexington (Kentucky), dotat cu premii totale în valoare de 202.250 de dolari, reuşind să o elimine pe principala favorită, compatrioata sa Serena Williams, în faţa căreia s-a impus în trei seturi, 1-6, 6-4, 7-6 (7/5), după mai mult de două ore de joc.

Serena Williams nu mai pierduse în faţa unei adversare aflate mai jos de Top 100 de la ediţia 2012 a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, când s-a înclinat în faţa franţuzoaicei Virginie Razzano. Dacă tot vorbim de statistici şi perioade lungi de timp, ce spuneţi de faptul ca primul meci dintre surorile Williams în competiţie oficială s-a disputat în 1998?