Joi, acum o jumatate de ora, în ședința Comitetului Executiv al FRF, s-a decis că din sezonul viitor de Liga 1 se va trece la formatul cu 16 echipe.Sistemul cu 16 echipe în Liga 1 reprezintă salvarea lui Dinamo, care nu a putut să-și dispute toate restanțele și a terminat play-out-ul pe loc retrogradabil.

Dar creșterea numărului de cluburi din Liga 1 înseamnă că Dinamo nu ajunge în Liga 2 și va juca și sezonul viitor în Liga 1! Sa fie clar, Dinamo nu are jucatori de Liga 1, ba unii sunt de-a dreptul de judet, dar nu asta este problema acum, ci faptul ca nu-ti poti bate joc de orice si oricum, in primul rand de nenorocitul asta de principiu, sacrosanct, al rezultatului de pe teren! Or, acum sefimea ar fi luat terenul de sub picioarele jucatorilor…

Asa cum am scris deja pe FB, anuntand inca de marti dupa-amiaza, Liga 1 se va intoarce la 16 echipe, asa cum a fost acum 15 ani, iar intervenia decisiva, care m-a facut sa anunt prietenii de chestia asta, a fost faptul ca, dupa peste 1 an de mutenie, a iesit Gino Iorgulescu la sedinta LPF si a spus ca e favorabil unei asemenea decizii in Comitetul de urgenta al FRF.

Ce l-a apucat? Nu, nu cred ca i-a venit mintea la cap si a aparut ca un salvator al lui Dinamo, ca in cele din urma asta a fost, nu voia sa se certe cu patronii sau ce-or fi aia ai cluburilor de Liga 1, care votasera cu 7-6 (si o abtinere, penibila, ranchiunoasa, o rusine, a Craiovei, dupa care a fost un vot 13-1, cu Botosaniul, declarat pe fata anti-Dinamo), nu, nu pentru ca l-ar fi apucat dorinta de a face dreptate si sa aduca triumful principiului de a decide pe terenul de joc clasamentul, nici ca a fost luat de valul dreptatii absolute, ci pur si simplu din calcul personal.

Hai sa nu mai joc si eu leapsa pe ouate si s-o spun pe-a dreapta: avea sens sa-si puna in cap ditamai Ministerul de Interne in situatia lui, dupa ce acum 2 saptamani ministrul Vela declarase cat se poate de oficial, public, ca se va face stadion in Parcul din Stefan cel Mare. Nu, nu spun ca asta ii va rezolva problema de viata foarte grea pe care o are cu fiu-sau, dar asa este natura umana, iti dai seama ca nu are rost sa-ti mai tai speranta, punandu-ti in cap fara rost inca un decident (plus ca ajungand la ceva absurd, retrogradata cu 5 meciuri nejucate…).

Apoi, pentru ca imi place sa cred ca de aproape 50 de ani am auzit atata gargara de la “smecheri” incat pot da de o parte molozul si sa “ciugulesc” ce e spus cu trimitere. Exact asta a facut prezidentul Burleanu marti in declaratia lalaita cu masura absolut naucitoare a meciului decisiv din aceeasi seara, pentru ca a spus ca ar fi mai bine cu 16 echipe. Dar, vezi Doamne, schimbarea sistemului competitional nu poate fi modificat decat dupa un an de la decizie.

Adica, intelegi matale, din 2021-2022, da, se poate, dar acum nu, e prea din pripa, nu le lasa taica regulamentul, statutele, Sfantul Duh. Ba, ejnebun, vorba lui Celentano din Las Fierbinti, pai spunea asta la 5 minute dupa ce introdusese cea mai mare aberatie in desfasurarea unui meci care statea sa inceapa peste 2 ore, iar asta dupa ce tot in timpul desfasurarii campionatului modificase sistemul in Liga 2, inventand ceva care nu exista – play-off-ul!

Oricum, voi reveni mai aplicat la bulibaseala din fotbalul romanesc, care va fi lovit crunt de propria-i brambureala (banii tv doar lunar, lovitura groaznica, adica i-au pus maltezii aia parati sa se omoare degeaba cu jucatul pana la culesul viilor…).

Deocamdata, pare (dar in fotbalul nostru nimic nu e batut in cuie, insa informatiile sunt credibile) Liga 1 cu 16 echipe: ce presupune noul sistem competițional. Clasamentele au fost înghețate și vor rămâne cum sunt acum, nu se va mai face nicio medie de puncte.Chindia Târgoviște va juca barajul pentru Liga 1 cu CS Mioveni, duminică 9 august/miercuri 12 august.Sezonul viitor vor fi 16 echipe în Liga 1: 6 în play-off, 10 în play-out.

Play-out-ul va avea o singură serie cu 10 echipe și meciurile se vor juca în manșă unică. În play-off va fi dublă-manșă. Ultimele 2 echipe – locurile 15-16 – vor retrograda direct.Locurile 13-14 din Liga 1 vor juca baraj cu locurile 3-4 din Liga 2.

DE FAPT, STAND DREPT SI JUDECAND LA FEL, TOTUL INDICA EVIDENT CA AVEM COOPERATIVA OFICIALIZATA, CU TOATE ORGANISMELE LEGALE PUSE PE TARGUIALA PE FATA!!!