Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal este programata joi, iar prima intrebare pe care si-o pune orice om familiriazat cu domeniul este daca presedintele ales, in functie, dar fantoma de peste 1 an, Gino Iorgulescu (foto, poate ati uitat cum arata…), va fi sau nu prezent.

Dar acest lucru este mai mult o curiozitate, deja o ciudatenie, pentru ca problema esentiala este ce se va intampla cu campionatul 2019-2020 al Ligii 1, din care au mai ramas destule etape de disputat, dar mai ales restante, din cauza pandemiei. Sa luam in calcul si faptul ca pe 3 august, adica luni, peste 4-5 zile, fotbalul romanesc trebuie sa comunice lucruri importante la UEFA, asa ca pofta noastra nebuna de a o lalai pana la lesin nu prea mai tine.

In absenta unei decizii, legal si statutar luate, cu opinii clare ale conducerii operative a LPF (datul cu parerea, pentru umplerea spatiului virtual si, eventual, tiparit, al dlui Justin Stefan conteaza fix pentru scopul de mai sus) cel care pare sa aiba ultimul cuvant este presedintele FRF, Razan Burleanu, care, vorbind de situația din Liga 1 afirma că Federația Română de Fotbal este de acord cu schimbarea sistemului competițional și trecerea la 16 echipe.

„Noi am făcut o analiză pe acest sistem cu 16 echipe. FRF a propus asta acum doi ani, după un studiu făcut cu UEFA și cu una dintre cele mai renumite companii de profil. Noi am considerat că este oportun să facem trecerea începând cu sezonul 2021-2022, dar s-ar putea schimba din sezonul viitor. Pe 3 august va fi o ședință a Comitetului Executiv și putem discuta despre implementarea sistemului cu 16 echipe.

Mâine va fi o Adunare Generală a LPF și dacă, cluburile și deținătorii de drepturi TV vor fi de acord și vor propune schimbarea sistemului în Comitetul Executiv, noi, ca adminstrație, vom fi de acord.

Vom păstra părțile bune din acest sistem cu play-off și play-out. Și am da miză play-out-ului, urmând să fie un baraj între campioana din play-out și echipa de pe ultimul loc care duce în cupele europene”.

Până când vei mai putea amâna finalizarea sezonului? În mod normal, ultima etapă din play-out trebuie să se joace în aceeași zi și la aceeași oră. Dinamo are de recuperat patru meciuri. Așa că alte echipe trebuie să stea pentru ca Dinamo să recupereze partidele.

Deci datele sunt clare: Liga Profesionistă de Fotbal a convocat o Adunare Generală pentru joi, iar batul prin gard il baga unul fara putere de decizie, Orlando Nicoară, directorul societății eAD, care deține drepturile TV, care a spus și în public că nu e de acord cu schimbarea sistemului competițional, nici cu oprirea campionatului. Amenintand ca nu da nu stiu ce rest de bani, iar dupa ce s-au reluat meciurile a aparut informatia ca banii aia fluturati de dubioasa societate malteza nu au aparut neam!

Fotbalul romanesc, furat pana la os de te miri ce puscariasi si figuri ciudate (vezi “vanzarea” lui Dinamo, cu promisiuni mirobolante, de avansuri spaniole de…. 100.000 euro, te doar capul!) se afla intr-un moment de rascruce: o mai bajbaie pe cararea ingusta pe care s-a inscris de ani si ani sau se duce direct in cap, in haul pe care si l-a pregatit indelung!