* La Balcaniada de cros de la Botosani, atletii romani au cucerit 13 medalii, dintre care 4 de aur, comportare care, ca in fiecare an, anunta Campionate europene, programate pe 9 decembrie, la Tillburg (Olanda), de succes.

Mai ales in cursa senioarelor, unde am cucerit titlurile atat la individual, prin Paula Todoran, ca si pe echipe, celelalte medalii de aur fiind obtinute de Dorin Rusu si pe echipe la tineret U23.

Asadar, bilantul complet, pe care il puteti gasi atat pe site-ul federatiei, cat si pe contul de FB, de unde am luat si eu poza, mai cuprinde 5 medalii de argint, obtinute de Adrian Garcea, la juniori, pe echipe la junioare si juniiori, Roxana Birca, senioare, si echipa masculina de seniori, precum si 4 de bronz – junioara Angela Olenici, Alina Butnariu, la tineret, Claudia Prisecaru, senioare, si echipa de juniori.

* Cuplul romano-olandez Horia Tecau/Jean-Julien Rojer a pierdut finala Turneului Masters 1000 de la Paris, perechea Marcel Granollers (Spania)/Rajeev Ram castigand intr-o ora si 13 minute cu 6-4, 6-4, dar parcursul excelent de la acest puternic turneu, care a adus fiecarui finalist 699 puncte, ii permite constanteanului sa urce din nou spre varful clasamentului ATP, dupa lunga pauza, ajungand acum pe 25.

Aceasta a fost a 54-a finala din cariera lui Horia Tecau, din care a castigat 35, iar absenta se poate lesne constata: este prima finala pierduta in pereche cu Rojer din 2016 pana acum, timp in care au reusit sa castige 6 turnee, inclusiv US Open.

* Dinamovista Laura Coman, tirista de mare valoare, a fost desemnata de Uniunea Sportiva a Politiilor din Europa drept cea mai buna sportiva politista pe 2017.

Sa ne intelegem, nu este vorba doar de sportivi care practica discipline sa le zicem adecvate profesiei de politist, ci din mai multe sporturi, iar Laura Coman, Ilie pe vremea cand era domnisoara, este, pentru mine, o persoana aparte.

In primul rand, pentru ca, ciudat lucru poate, imi place tirul, am petrecut multe zile in poligoane, inclusiv la Europene si Mondiale, sport care ne-a adus multe trofee, apoi pentru ca am inaugurat una din rubricile acestui blog, “Cu ochii pe ei”, consacrata sperantelor, chiar cu tanara studenta, la ASE, pe atunci, care tocmai devenise campioana mondiala universitara, prin 2015…

* PROGRAMUL TV, luni, 05.11.2018:
18:00 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Telekom 1, Look Concordia – Gaz Metan
18:30 Baschet M • Digi 3 U-BT Cluj-Napoca – SCMU Craiova
21:00 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Telekom 1, Look Voluntari – Dinamo
22:00 Fotbal, La Liga • Digi 2 Espanyol – Athletic Bilbao