* Momentul de varf al sezonului de tenis feminin va fi, cred, turneul de Mare Slem de pe arenele pariziene de la Roland Garros, iar Romania prezinta nu mai putin de 6 fete direct pe tabloul principal al probei de simplu, firesc, dupa clasament: Simona Halep (nr. 1 mondial, favorita nr. 1), Sorana Cirstea (34 WTA), Irina Begu (38), Mihaela Buzarnescu (40), Monica Niculescu (64) si Ana Bogdan (66).

Evident, am putea avea mai multe, pentru ca si in calificari, sunt sigur, vom avea jucatoare prezente, chiar cu sanse, cum este Irina Bara, aflata in plin progres, nu departe acum de primele 100.

Evident, va fi toata lumea buna la Porte d’Auteil, castigatoarea de anul trecut, in finala cu Simona Halep, va amintiti, Jelena Ostapenko urmand sa fie cap de serie nr. 5, in timp ce Caroline Wozniacki deschide josul de tablou, ca favorita 2.

Garbine Muguruza va fi nr. 3, iar Elina Svitolina – nr. 4. Nu vor lipsi cele doua foste nr. 1 mondial revenite din cauza copiilor, revenite dupa o pauza din cauza copiilor: Serena Williams pentru ca il creste, iar Victoria Azarenka pentru ca lupta sa-l poata avea in grija…

* Pe tabloul masculin, unde Rafael Nadal este in lupta pentru un al 11-lea titlu, performanta incredibila, Romania are un singur reprezentant la simplu, Marius Copil, si cred ca asa va si ramane.

Am amintit inca de acum despre un turneu care va incepe abia pe 27 mai (urmand sa se dispute pana pe 10 iunie) pentru ca, iata, avem direct 6 fete, dar si in speranta ca anul acesta Simona Halep va sparge ghiata in ce priveste Marele Slem, domolind carcoteala fara sens care inca o insoteste ca o trena jenanta…

* La aceasta a 122-a editie a turneului parizian, premiile au ajuns la un record absolut, 48 milioane de dolari, in crestere cu 8 la suta fata de anul trecut. Spre comparatie, la primul turneu de Mare Slem al anului, de la Melbourne, premiile au fost de 42,3 dolari US, iar la Wimbledon va fi un total de 44,3 milioane dolari US. Cele mai mari premii, insa, sunt prevazute tot pentru US Open, ultimul, din toamna – 50,4 milioane de dolari.

* CM de fotbal din Rusia (chestie care pe noi nu ne prea intereseaza, ca nu se joaca in sala si nu este jucat de fete, baza fotbalului romanesc) va fi primul turneu final cu asistenta video (VAR), un sistem care adauga 4 asistenti video, tehnicieni si un operator, pentru a-i ajuta pe fluierasi.

Totul va fi centralizat la Moscova, iar arbitrii asistenti vor fi cantonati la Moscova, a precizat Pierluigi Collina, la Coverciano, unde responsabilul cu arbitrajul la FIFA a tinut un seminar legat fix de acest subiect.

Despre arbitrii la noi nu se spune nimic, poate pentru ca, sub conducerea inteleapta a sefimii realese a FRF, cu ajutor grecesc, am mai reusit o lovitura: nu avem niciun arbitru la Mondiale, dintre cei 36 de centrasi si 63 de asistenti, chestie care nu a fost comunicata poporului, ca nu merita sa afle decat intepaturile de prost gust din ultimele luni, nu astfel de informatii precise. SAC, sac!

Pentru amatori, Cupa Mondiala din Rusia, despre care, totusi, presa noastra superspecializata in nimicuri, cum ar fi Burleanu, Stoichita si altii, al caror nume nu-l pot retine in ruptul capului, va relata ceva mai aplicat. Haideti sa trecem si la lucruri serioase, ca la noi am pus cruce!

* PROGRAMUL TV, vineri, 20.04.2018:
02,00 NHL, Telekom 1 – Toronto-Boston
12,00 Tenis, Digi 2, Telekom 2 – Turneul ATP de la Monte Carlo
15,00 Ciclism, Eurosport – Turul Alpilor
19,15 Ciclism, Eurosport – Turul Croatiei (reluare)
20,30 Fotbal, Digi 3 – Nantes-Rennes
21,15 Fotbal, Telekom 2 – Sparta praga-Jablonec
22,00 Fotbal, Digi 2 – Leganes-Deportivo
22,00 Fotbal, Digi 3 – Dijon-Lyon

 

Advertisements