Parca un blestem a lovit sambata tenisul nostru, desi ziua incepuse cum nu se poate mai bine, cu o calificare in semifinale a Simonei Halep (6-4, 6-1 in fata Carolinei Garcia), dupa care, pe seara (la Toronto, noaptea la noi) a venit acest succes neverosimil al ucrainencei Elina Svitolina, cu 6-1, 6-1, in doar 56 minute, in care, cei care au vazut meciul pot recunoaste, nici un moment nu am avut vreo speranta.

S-a mai intamplat ca norocul sa ne intoarca spatele, ca Simona Halep sa nu reuseasca sa treaca peste doua jocuri intr-o singura zi, ca ploaia sa-i faca zile fripte, nejucand dublu decat rar, nu are exercitiul concentrarii maxime de mai multe ori intr-o zi, dar parca acum i s-a pus o ceata pe ochi, nu a simtit niciun moment mingea.

De siguranta pe lovituri ce sa mai spun, pentru ca nu cred ca s-a mai intamplat vreodata ca o jucatoare, mai ales de talia ei, locul 2 in lume, sa-si consume cele 3 posibilitati de a cere verificarea unor decizii ale arbitrilor in ghemul 4! De fiecare data, departe de a avea dreptate, iar o data chiar fara sens, la doar primul serviciu al adversarei, la scorul de 15-15, cred, adica practic fara nicio noima. De aceea am si tinut minte faza, pentru ca am simtit un fior de panica dinspre jucatoarea noastra, o lipsa totala de solutii.

Pe de alta parte, a prins-o si pe Svitolia intr-un moment perfect. Ucraineanca, sa nu uitam, este totusi jucatoarea nr. 5 a lumii, iar anul acesta, dupa 6 luni, era pe primul loc in Road to Singapore, proba fara dubiu a fost cea mai buna din lume in prima jumatate a anului 2017. In plus, venea incarcata psihic total, dupa ce reusise, in acelasi timp in care Simona o elimina pe Garcia, sa intoarca scorul cu Garbine Muguruza, castigand 2 seturi, dupa ce la intreruperea de vineri era condusa cu un set!

Sa intoarca rezultatul, adica sa faca exact cum a facut… Simona Halep cu ea la Roland Garros, cand constanteanca a venit de la 1-5 in decisiv si a castigat. C-asa-i in tenis, si cred ca pe tonul asta trebuie sa incheiem aceasta saptamana.

Desi este nevoie, totusi, sa completez cu un rezultat avand o datorie, o promisiune. In postarea trecuta legata de tenis scriam ca la Cincinnati 3 romance, Begu, Niculescu si Bogdan, au iesit din primul tur, poate, ma incurajam eu Sorana Cirstea sa dreaga busuiocul. Nu s-a intamplat asa, iata de ce scriam ca parca a fost un blestem. Si Sorana a fost eliminata, cu 6-7, 6-3, 6-4, de sarboaica Alexandra Krunic.

Astfel ca la Cincinnati, alt turneu Premier 5, ca si acesta, de la Toronto, o vom avea pe tabloul principal doar pe Simona Halep. Care are timp sa-si revina, sa doarma bine macar duminica spre luni si noaptea urmatoare, pentru ca este scutita, ca favorita 2, de primul tur, in al doilea urmand sa joace cu o jucatoare venita din calificari.

 

Advertisements