* Ciclistul roman Serghei Tvetcov a renascut pur si simplu reintorcandu-se la o echipa din SUA, numita acum Jelly Belly p/b Maxxis, castigand etapa a 3-a in cursa Colorado Classic, de la Denver, unde a trecut detasat la o secunda linia de sosire, in 3h02’45”, dupa 130 km, surprinzandu-l la sprint pe italianul  Manuel Senni, de la cea mai tare echipa din SUA, BMC, pe care l-a devansat cu o secunda, pe locul 3, la 54″, sosind americanul Travis McCabe (UnitedHealthcare).

Si in clasamentul general, inaintea ultimei etape, Serghei Tvetcov, care, sa nu uitam, a terminat pe 3 saptamana trecuta Turul statului Utah, se afla excelent plasat, pe locul secund, la 15 secunde de liderul Manuel Senni, pe treapta a treia a podiumului aflandu-se un american tot de la o echipa puternica din aceasta tara, Cannondale, la 31 secunde de primul loc. De altfel, participarea este notabila, fiind vorba de o cursa 2HC in ierarhia UCI.
* In schimb, alta cursa “internationala”, dar doar de coeficient 2.2 UCI, Turul Tinutului Secuiesc, o farsa grotesca, s-a incheiat intr-un anonimat total, dupa doar 3 etape, cu vreo 450 km in total, victoria finala revenind austriacului Patrick Bosman, de la Team Hrinkow Advarics Cycleang, umat la general de coechipierul lui german Christian Mager, si de Nicolae Tanovitchii, de la Tusnad Cycling Team, un rutier legitimat la formatia din Miercurea Ciuc chiar in ziua in care a debutat cursa, pe 9 august, fapt unic, din cate stiu eu, in analele ciclismului.
La editia aceasta, o chestie cu o tenta nationalista de-a dreptul sinistra (mijloacele de informare au fost concepute exclusiv in maghiara, cu traducere nu DIN romana (limba oficiala a statului), ci IN engleza, ca sa poata aparea la UCI, care ii da clasificarea, au fost inscrisi 22 de ciclisti cetateni din Ungaria (ca nu le pot spune, multora, ciclisti), fata de doar 8 ciclisti-cetateni romani, desi cursa se disputa chiar pe teritoriul Romaniei, veti mai vedea si alte traznai) cel mai bine clasat rutier roman a fost Daniel Crista,  de la Christina Jewelry-Kuma p/b Officine Mattio, pe 7, la 44 secunde.
El a fost, de fapt, independent, singura echipa romaneasca invitata (pe langa organizatorii de la Tusnad CT, cu 3 argentinieni, un moldovean, Eduard Novak si Peter Laszlo), adica Steaua, napadita de 4 echipe din Ungaria, de care nu prea a auzit nimeni, de fapt 3 dintre ele pur si simplu nu exista, veti vedea mai jos.
Asadar, au luat startul 82 de ciclisti, in 15 echipe, dar au terminat, taras-grapis, doar 57 de sportivi si 12 echipe, ultima, din Ungaria, numita Tipografia (sic!) avand o intarziere de peste 1 ora si jumatate. Repet, in doar 450 km, in 3 etape si un prolog!
Am vrut si eu sa aflu ce echipe au “onorat” cursa, cea mai cea din aceasta tara, cum se lauda “unicul” Eduard Novak, asa ca am dat cautare pe cel mai bun site de rezultate si statistica in ciclism, procyclingstats.com.

Si iata, copy-paste, ce a iesit la 3 echipe din Ungaria (invitate, generos, de presedintele Federatiei romane de ciclism).
Va spun din capul locului: nimic, absolut nimic, nici ciclisti, nici participari la curse, nici puncte UCI sau PCS, un mare ZERO. Iata:

2017  »  Tipografia DeGaVi
Name    Points    Nation    Age
Riders
Team info

Team status:

Abbreviation:

Sites
Standings in rankings

PCSTeam ranking:

UCI Team ranking:

10 Latest results

Date

Result

Race

Calendar

Date

Race

Photos
Victories
Nr. Race

2017  »  Kobanya Cycling Team
Name    Points    Nation    Age
Riders
Team infoTeam status:Abbreviation:Sites
Standings in rankingsPCS

Team ranking:UCI

Team ranking:

10 Latest results

DateResultRace

Calendar Date

RacePhotos
Victories
Nr. Race Class Winner
2017  »  Epronex
Name    Points    Nation    Age
Riders
Team info

Team status:

Abbreviation:

Sites
Standings in rankings

PCSTeam ranking:

UCI Team ranking:

10 Latest results

DateResult

Race

Calendar

Date

Race

Photos

Victories
Nr. Race

Class

Winner

Aceste “echipe” nu exista, niste baieti, prieteni cu cine stie cine, au fost chemati si ei “sa se dea cu bicla” pe-aci, prin vecini, in vreme ce echipele romanesti, cate au mai ramas, au fost tratate, in tara lor, cu spatele. Nu-i vorba ca anii trecuti unii ciclisti romani au cerut premiile (nu va speriati, cativa euro, dar castigati legal), dar au fost sictiriti de organizatorii tepari! Probabil nici pe ei nu-i mai trage inima sa gireze asemenea smecherii ieftine…

Advertisements