* Simona Halep s-a calificat, ca si vecinele ei de clasament din primele 4, dealtfel, in turul secund la Toronto, jucand sigur, la procentaj, cu Magdalena Ribarikova, pe care a invins-o cu 6-3, 6-4, in optimi urmand s-o intalneasca pe cehoaica Barbora Stricova.

Ceea ce m-a impresionat noaptea trecuta la Toronto a fost formidabilul public romanesc din tribune, inca o dovada ca romanii sunt ca sarea pamantului, iar exodul fara precedent in istorie ne-a imprastiat, masiv, peste tot in lume. Este foarte bine pentru fiecare om in parte, dar cat o fi de bine pentru Romania, cu un sfert din populatie in bejenie nu mai stiu.

In fine, sa revenim la ale noastre, la sport, unde la dublu nu ne-a mers, miercuri, prea bine, ba chiar deloc: Monica Niculescu si Barbora Krejcikova au pierdut cu 6-2, 6-4 la Lucie Safarova/Barbora Stricova, tot la Toronto, iar la Montreal, principalii favoriti Henri Kontinen siJohn Peers i-au eliminat pe Horia Tecau si Jean-Julien Rojer.

* Nu avem cum face si tot in afara sportului ajungem. Stiati ca in Romania, patria noastra, a tuturor, a inceput, la Sankt Georg, Tour of Szeklerland? Pai deschideti site-urile internationale de ciclism, Facebook-ul competitiei cicliste, unde aflati ca “11. Székelyföld Kerékpáros Körversenye/1. szakasz: útvonal, idõterv”, adica, ‘see translation’, 11. Szeklerland, Section 1.: Itinerary, timetable.

Ei bine, este Turul Tinutului Secuiesc, dar dupa sportivii inscrisi si echipele prezente suntem in Ungaria, fara probleme. Din cele 15 formatii, fara nume, 4 sunt din Ungaria, inclusiv niste amatori sadea de la o Tipografie, 22 de ciclisti unguri (adica un sfert din total, probabil, toti seniorii din vecini, ca nu stiu ca aceasta tara sa aiba vreun ciclism), si doar 8 de cetatenie romana.

De asemenea, sunt doar 2 echipe inscrise in Romania, intre care Tusnad CT, cu Eduard Novak, Peter Laszlo, 3 argentinieni si un sportiv din Republica Moldova, Roland, un fel de independent, adus la echipa pe 9 august 2017, adica fix in ziua prologului, iata indicatia oficiala, pe UCI, “TANOVITCHII Nicolae (Since 2017-08-09)”, lucrul acesta, complet aiurea fiind posibil pentru ca liderul-patronul si ce-o mai fi Novak, poate legitima pe oricine, oricand, fiind si presedinte al Federatiei “romane” de ciclism, si una romaneasca, Steaua. plus Daniel Crista, de la Christina Jewelry.

Si, cum spuneam, 4 osti de stransura din Ungaria, Kontent dski, Epronex, Kobany CT si Tipografia DeGaVi. Ultima nici nu are nume de echipa de ciclism, se vede ca e o improvizatie prieteneasca, gen magazine de piese pe post de cluburi votante!

Nu credeam, nu aveam cum sa verific, desi sursele se dovedisera absolut de incredere in timp, dar se pare ca este adevarat ca Eduard Novak a spus: “Voi distruge ciclismul vostru romanesc!”. Iata ca isi urmeaza programul (mizand si pe alta informatie, verificabila, “sunt singurul presedinte de federatie de la UDMR”, i-ar fi spus ministrului politic al sportului), primele semne fiind abandonurile pe capete ale celor de la Tusnad CT de la nationale, Turul Bihorului si Turul Sibiului!

Apropo, ati auzit in Romania de orasul Sankt Georg? Si inca o intrebare: in tara asta, romana mai este limba oficiala?

* Primarul sectorului 1 a anuntat organigrama SC Rapid SA (deci, o grupare nationalizata, ce s-o mai dam dupa cires): “Daniel Niculae va fi presedintele clubului, Daniel Pancu, director tehnic, Marius Maldarasanu, antrenor, iar Ovidiu Burca, director general sau manager, nu mai retin exact functia”. Ultima afirmatie, cu nu mai retine functia, seriozitate la Max, e de toata coma, dar poanta cea mai tare este ca s-a pus capat celebrei “Galeria lu’ Rapid n-a fost membra de partid”. A ajuns, nu te poti opune progresului…

* PROGRAM TV, vineri, 11.08.2017:
12,00 Atletism, Eurosport – CM de la Londra
18,45 Atletism, Eurosport – CM de la Londra
19,30 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA Premier 5 de la Toronto
19,30 Tenis, Dolce 2, Digi 3 – Turneul ATP Masters 1000 Montreal
20,00 Fotbal, Digi 4 – Nisa-Troyes
21,00 Fotbal, Digi 1, Dolce 1, Look – Poli Timisoara-Viitorul
21,30 Fotbal, Eurosport – Arsenal-Leicester
21,45 Fotbal, Digi 4 – Rennes-Lyon
21,45 Fotbal, Dolce 3 – Karlsruhe-Leverkusen

 

Advertisements