Nu stiu de ce, dar nu pot fi deloc optimist in legatura cu discutia dintre sefa MAI, Carmen Dan, directorul general al FC Dinamo, Adrian Mutu, Ionut Negoita, actionar majoritar, cum se prezinta acum, nu prea mai se da patron, si presedinta CS Dinamo, Monica Iagar.

Da, toti au fost fermi, “Stadionul se va face”. parca si termenul nu mai suna a ‘mai vedem’, se spune “in 10 zile”, dar mie imi miroase ca pentru asta va trece in neant Velodromul. De fapt, solutia a fost “servita” presei chiar inaintea discutiilor de la MAI, ca pregatire, asa!

Si nu e vorba atat de velodrom, care oricum e si el o ruina, ba si mai si, ci ca, de fapt, daca se va intampla asa bucata cea mai ravnita din Parcul sportiv Dinamo, adica unde se afla acum stadionul, la intrarea in complex, va lua alte destinatii. Iar pentru locul Velodromului trebuie cai de acces, parcari, fel de fel, deci vor fi puse jos multe altele in jur…

Semnalul ca exista o inclinatie spre o asemenea solutie a fost dat de Adrian Mutu la iesirea de la Minister: “Eu cred ca se va face. Daca nu, atunci se face în alta parte, dar tot se va construi. In maximum zece zile veti vedea ceva concret”, completat de Monica Iagar: Vom face impreunã un stadion. Il vom face în Parcul Sportiv Dinamo. Cu sprijinul Ministerului de Interne cu siguranta Stadionul Dinamo va fi modernizat”.

Dovada ca lucrurile sunt deja tranzactionate si ca baietii aia care faceau galerie pe Calea Victoriei erau pusi sa se bucure la comanda este ca asa-zisa frana, adica Nicolae Badea, presedintele unei chestii, AFC Dinamo, aflata in insolventa de 7 ani, adica peste orice data legala, peste orice termen, fara un cap de ata ca ar avea un plan de redresare, nu a venit.

Si nu ca nu-i pasa de fiorosul MAI sau de “foarta strazii”, care afacerist roman de tranzitie ar sfida de pomana o asemenea autoritate (va reamintesc ca Badea este cumnat cu Puiu Popoviciu, “El Fugitivo”, fiind actuali sau fosti soti ai surorilor Dinca, fetele lui Ion Dinca, generalului lui Ceausescu, ministru, viceprim-ministru, alea alea) daca nu si-ar face cu ochiul cu respectivele oficialitati?

Sa fim seriosi, este doar tragere de timp si “fa-i din vorba pe fraieri”, ca in curand ne vom hrani cu aerul emis de vorbaria guvernamentala si din promisiuni.

Ca sa va dati seama de bascalia pe care o fac baietii cu noi, cred ca la un sprit de vara rad de noi de se prapadesc, sa va dau niste nume de institutii si persoane tari care figurau ca membri fondatori ai nalucii de acum, AFC Dinamo: Inspectoratul general al Politiei, Comandamentul trupelor de jandarmi, Comandamentul trupelor de pompieri, Comandamentul national al granicerilor (atunci, in 1997, asa ii zicea), Regia autonoma a Ministerului de Interne “Dacia”, Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Nastase (pe vremea cand acesta era prim-ministru s-a dat HG cu cedarea folosintei pentru eternitate), Dan Matei Agathon (ultimii doi ca dinamovisti de vaza, dar e bine sa fii la o impartire), fosti sefi ai CS, ca persoane fizice, unii decedati, cum este fostul ministru de interne Taracila, fel de fel de fete simandicoase.

Ia cautati pe net cu membrii fondatori si va lamuriti. Eu nu mai insist ca nu vreau sa ma trezesc cu niste unii care spun ca au iesit si alte de-astea si nu am vreme sa scormonesc 20 de ani de manevre si ghidusii…

Pai credeti ca intr-un minister ca acesta daca se da ordin macar structurilor din subordine sa ceara radierea se opune cineva sau va puteti imagina ca o HG ilegala (fara termen, o clauza ilegala face actul ilegal in intregime), aia cu folosinta perpetua nu poate fi anulata printr-un act normativ simetric?

Asa ca, puneti graul la fiert pentru actualul stadion Dinamo si pentru o bucata babana din Parcul sportiv…

Advertisements