* Cu o exceptie, notabila, vom vedea zilele viitoare despre ce este vorba si daca e bine sau rau sa faci altfel decat altii, iata ca un alt sport de prima mana din Romania, de mare traditie si succes, gimnastica, a ales sa-si puna presedinte un fost mare sportiv, gimnastica anuntand ca Andreea Raducan este singura candidata.

Celelalte exemple, notorii, le stiti (canotajul, scrima, halterele, luptele, COSR), asa ca am convingerea ca Andreea Raducan, care, in calitate de presedinta a Fundatiei Olimpice Romane, a demonstrat ca are si calitati de conducator, manager, ma rog, va face o treaba buna. As sublinia ca anuntul l-a facut actualul presedinte, Adrian Stoica, de peste 42 de ani in federatie, mult timp secretar general, care a avut puterea sa se dea deoparte.

Pentru doua posturi de vicepresedinti sunt 3 candidaturi, Maria Fumea, Danut Grecu si Monica Rosu, problema este, din cate vad, la comisia de cenzori, unde pentru 3 locuri exista un singur postulant. Vom vedea, oricum bafta!

* Dupa ce fratele mai mare, Vitali, a renuntat la ring, devenind primar al Kievului, al doilea Kliciko, Vladimir, campion mondial si el la vreo 4 versiuni de-a lungul anilor, a anuntat ca pune capat carierei de pugilist, la 41 de ani. Fiii generalului sovietic, apoi ucrainean, de aviatie care a coordonat neutralizarea catastrofei de la Cernobil, fratii Kliciko au facut epoca intr-un sport si la o categorie dominata clar pana la ei de sportivii de culoare.

* PROGRAMUL TV, vineri, 04.08.2017:
18,30 Fotbal, Digi 1, Dolce 1, Look – Poli Timisoara-Juventus
19,00 Ciclism, Eurosport 2 – Turul Poloniei
20,30 Atletism, Eurosport – Campionatul mondial de la Londra
21,00 Tenis, Digi 4 – Turneul WTA de la Washington
21,00 Fotbal, Digi 1, Dolce 1, Look – FC Voluntari-FC Botosani
21,30 Fotbal, Digi 2 – Standard Liege-Genk
21,45 Fotbal, Digi 3 – Monaco-Toulouse
23,45 Teniis, Digi 2 – Turneul WTA de la Stanford