* De bun augur: tenismenii romani au debutat cu dreptul in turneul de la Washington, cu atat mai semnificativ cu cat acest lucru a fost facut de Marius Copil si Patricia Tig, care pareau in scadere de viteza. Astfel, Marius Copil a trecut in 2 seturi, cu 6-4, 7-6 (1) de americanul Sekou Bangoura, venit din calificari, adaugandu-si 20 puncte in clasamentul ATP (si 12.215 dolari), intr-un moment in care mai mult scadea.

De asemenea, Patricia Tig a prins sferturile de finala la dublu, unde face pereche cu Nighina Abduraimova (Uzbekistan), cele doua eliminand cuplul american Skylar Morton/Alana Smith.

Si inca o romanca, de origine, dar cetatean american de peste un deceniu, adica din copilarie, Bianca Andreescu (163 WTA), a trecut in turul secund, dupa ce a furnizat o mare surpriza, trecand cu 5-7, 6-3, 6-4 pe italianca nr. 73 mondial Camila Giorgi. Bianca are 17 ani si anul acesta a fost prezenta pe tabloul principal la Wimbledon, anuntandu-se un mare talent. De fapt, confirmand, aici am scris inca de un an de ea, gasind cuvinte de lauda in presa de la Toronto, unde locuieste cu parintii.

* Dupa cum insista ministrul invatamantului cu bazaconia numita Manual de educatie fizica si sport (si inca in 3 variante, aia cea mai prezentata costand, pe piata, adica din banii nostri, 16,5 lei, la un pret de cost de cel mult 3 lei) lucrurile incep sa puta rau. Mai ales ca primul ministru a spus, a insistat, ca spera “sa fie vorba de o gluma”.

Nu e gluma “tov. prim”, ca fix a doua zi domnul Pop v-a contrazis, a spus ca trebuie sa stie copiii, care inca nu fac anatomie, care este tricepsul si care bicepsul, ca sa stie sa-l incalzeasca, pe cuvantul meu asa a spus), iar cruda realitate o da in drama. Iata, o stire tot de marti ne anunta ca antrenorii si intregul personal de la Clubul sportiv scolar (scolar, prieteni, al MEN) Constanta nu are bani de salarii, punand-o de un mic protest. Deocamdata, dar poate se satura cu manualul…

* Din senin, asa, aflam ca Romania va participa la Campionatele europene de ciclism pe sosea de la Herning (Danemarca), din perioada 2-6, vestea venind fix cu o zi inainte de debutul competitiei, care va fi miercuri, cu juniorii Andrei Cismas si Denis Marian Vulcan (contratimp). De asemenea, vom avea 5 concurenti la Elite si U23, atat la masculin Eduard Grosu, Daniel Crista, respectiv Dan-Mihai Babaita si Emil Dima, cat si la feminin, prin Ana Maria Covrig.

Stirea, care nu exista pe site-ul asa-zisei Federatii romane de ciclism, mi-a fost semnalata de site-ul echipei lui Eduard Grosu, Nippo-Vini Fantini, care a ilustrat-o cu fotografia, superba, de mai sus. In text, Nippo precizeaza ca Grosu va lua startul atat la contratimp, joi, 46 km, cat si la proba de fond, de duminica, pe 241,2 km.

Bine ca am aflat, pentru ca ieri se vorbea doar de o cupa la Lugoj, castigata de un argentinian pripasit pe aici, si de viitorul Tur al Tinutului Secuiesc. Nu stiu dedesupturile, pentru ca anul trecut nu s-a participat, dar banuiesc ca este vorba de o invitatie avantajoasa, pentru ca presedintele Uniunii europene de ciclism, David Lappartient, este in cautare de voturi pentru alegerile UCI, iar acesta competitie a fost creata de el.

PROGRAM TV, miercuri, 02.08.2017:
19,00 Ciclism, Eurosport – Turul Poloniei
20,00 Fotbal, TVR 2 – Apoel-Viitorul
21,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Stanfor
21,00 Ciclism, Eurosport 2 – Turul statului Utah
21,00 Tenis, Digi 4 – Turneul WTA de la Washington
21,45 Fotbal, Digi 3 – Manchester United-Sampdoria
21,45 Fotbal, TVR 1 – Viktoria Plzen-FCSB
23,45 Tenis, Digi 3 – Turneul ATP de la Washington

Advertisements