* Dupa o zi de pauza, cursa ciclista Tour of Qinghai Lake, din China (2HC in ierarhia UCI) s-a reluat miercuri cu etapa a 10-a (din 13, cate are in total), ciclistul roman Eduard Grosu fiind din nou cel mai bun din echipa sa, Nippo-Vini Fantini, dupa ce a sosit pe locul 5, in acelasi timp cu invingatorul, turcul Ahmed Orken (Torku Sekerspor), cronometrat pe 140 km in 3h04’31”.

Revenit, din cate se vede, in forma, dupa ce pe la inceput a avut mari probleme cu stomacul, Eduard Grosu (foto, de pe Facebook) mai are doua ocazii sa se bata la sprint, ultimele doua etape ale acestui tur, din extremul estic al Chinei, fiind de plat. O comportare remarcata i-ar prinde bine, pentru ca se apropie 1 august, data cand cam incep sa se lamureasca transferurile sau prelungirea contractelor, iar in acest moment se anunta probleme in loturile tuturor formatiilor, inclusiv cele din World Tour, cum este BMC, de care va si scriam.

* Fara timiditatile de la noi, care respectam, la nivel de minister, pana la prabusire “democratia” din federatii, desi bunul simt spune ca daca esti coordonator al unui domeniu si, mai ales, daca mai dai si bani, ai dreptul si sa iei decizii in situatii neclare, Consiliul Superior al Sportului din Spania l-a suspendat pe un an pe presedintele Federatiei spaniole de fotbal, Angel Maria Villar, care se afla putin in arest, fiind banuit de matrapazlacuri, trucari de alegeri, influentarea unor voturi deturnare de fonduri, dragalasenii din astea, pentru care la noi s-ar zambi intens!

Functia de presedinte interimar va fi ocupata de Juan Luis Larrea, 71 de ani, in prezent trezorier. Villar era de 29 de ani presedinte al federatiei, iar ponderea federatiei spaniole l-a ajutat sa fie si vice la UEFA si FIFA, pentru ca, totusi, avem de-a face cu una dintre cele mai tari federatii nationale din fotbalul actual, prin rezultate, dar si financiar si toate cele. Da, dar daca gresesti platesti, nu se merge pe ideea “o fi furat, da’ a facut si lucruri bune”.

* Si pentru ca ne aflam la sport pe dos, iata o stire din aceeasi arie: birourile Asociatiei internationale de box amator (AIBA), de la Lausanne, au ramas miercuri dimineata inchise si pustii, fiind interzis accesul functionarilor, pentru ca presedintele Chin-Kuo Wu, taiwanez, ar urma sa fie dat jos printr-un puci condus de galezul Terry Smith si canadianul Pat Fiacco!

Prezidentul vizat cu demiterea s-a aflat luni si marti la Moscova, de unde a comunicat ca un audit facut de o firma independenta privind gestionarea bunurilor federale (delapidate la greu, zic contestatarii) a fost aprobat de comitetul executiv convocat taman in capitala rusa. Mai bine faceau o gala, cine ramanea in picioare se alegea prezident… Circoteca, s-a sonat lumea, zau asa.

* PROGRAM TV, joi, 27.07.2017:

2,30 Fotbal, Digi 1, Manchester United-FC Barcelona
3,30 Fotbal, Digi 2, PSG-Juventus
6,00 Fotbal, Digi 1, Manchester City-Real Madrid
12,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Bastad
12,00 Tenis, Digi 3 – Turneul ATP de la Hamburg
12,00 Tenis, Digi 4 – Turneul WTA de la Nanchan
14,35 Fotbal, Digi 1, Bayern Munchen-Inter Milano
20,30 Fotbal, TVR 1 – Dinamo-Athletic Bilbao
21,00 Fotbal, Digi 1 – CSU Craiova-AC Milan