* Campionatul primei ligi de fotbal a Romaniei a inceput sub semnul bejeniei si improvizatiei, ma uit si nu-mi vine sa cred cat de jos s-a ajuns. Rezultate aveti unde gasi, asa ca ia sa vedem noi ce avem aici.

Pai avem 6 echipe care nu au stadion propriu, bucurestenele FCSB si Dinamo, chiriasele primariei la Arena Nationala, alta bucuresteana, nou promovata, Juventus, la Ploiesti, inca o debutanta in Liga 1, Sepsi, la Brasov, CSU Craiova, la Drobeta-Turnu Severin, iar campioana, Viitorul Constanta, la Ovidiu, intr-o comuna cu arena mai mica decat viitorul monument a inutilitatii de la Alexandria, de 12,2 milioane de euro. Ca sa nu mai vorbim ca in cele 3 meciuri de Liga 1 disputate nu s-au strans 1.000 de spectatori, adicao cincime din ce ar putea adaposti stadionul din pustia fotbalistica a Diliormanului

Iar ca lucrurile sa fie complet naucitoare, aflam ca primul meci important al campionatului, Viitorul-Dinamo, va trebui reprogramat, tocmai pentru ca pafaristii care au facut programul campionatului au uitat un mic amanunt, o bagatela, o gainarie care ii cam incurca: la sfarsitul lunii iulie, echipele romanesti joaca in ligile europene, in turul 3, chestie pe care nenorocitii de la UEFA au stabilit-o prea din prima, acum vreo un an si ceva!

Acum chiar ca trag de mine sa par ironic, desi imi vine in minte un singur lucru: mai baieti, alte sefime lpf si frf, de ce nu va luati voi de mana si nu va duceti unde a intarcat mutu iapa? Chiar, voi cu ce va ocupati, stiti pe ce lume traiti, macar zilele saptamanii, ia ziceti dupa noi: luni, marti, miercuri… Incredibil!

* Dupa patania fara precedent de la JO-2016, de la Rio, de unde a fost data afara pentru dopaj sistematic, kaiac-canoe din Romania revine incet-incet in competitie, spre satisfactia noastra duminica dubloul de canoe pe 500 m alcatuit din Leonid Carp si Victor Mihalachi cucerind argintul la Campionatul european de la Plovdiv. Tot la Plovdiv, la paracanoe (adica in intrecerea de binefacere, sa fim bine intelesi), kaiacista Mihaela Lulea a obtinut argintul la 200 m.

* Eduard Grosu a prins din nou echipa la Nippo-Vini Fantini, dupa accidentarea din primavara, dar mai ales dupa ce a demonstrat intrarea in forma la Nationale si la Turul Sibiului, fiind inclus in trupa participanta la dificilul Tour of Qinghai Lake, o cursa de 13 etape, foarte bine cotata de UCI, cu 2.HC. In prima etapa, Ledu-Xining (153 km) a reusit un promitator loc 4, in acelasi timp cu castigatorul, spaniolul Ion Aberastui (3h31′), de la Team Ukyo).

Liderul echipei Nippo este chiar Damiano Cunego, asta ca sa ne dam seama de modul in care trateaza formatia nipono-italiana cursa. Cursa care, trebuie spus, este prima in care echipele sunt alcatuite din doar 7 rutieri, in loc de 8, cum se poate inca anul acesta, ca o pregatire a anului viitor, cand efectivele vor fi scazute. Este exact cum se va intampla si in Turul Poloniei, care va incepe spre sfarsitul lunii iulie (cu Peter Sagan la start, primul dupa necazul din Turul Frantei).

In aceste conditii, este bine ca Eduard Grosu a prins echipa in aceasta a doua parte a sezonului, pentru ca anul viitor se anunta probleme cu contractele rutierilor profesionisti, plutonul urmand sa fie mai redus…

* Asta da veste: 6 tari arabe musulmane, Arabia Saudita, Yemen, Emiratele Arabe Unite, Bahrein, Egipt si Mauritania au cerut, printr-o scrisoare-document scris adresata FIFA retragerea organizarii Cupei Mondiale de fotbal din 2022 de catre “fratele lor” Qatar, invocand articolul 85 al Regulamentului, care permite retragerea organizarii in caz de urgenta!

Dupa cum se stie, Arabia Saudita, EAU, Bahrein si Egipt au rupt relatiile diplomatice si alte legaturi, in special de ordin logistic, cu Qatarul inca din iunie, acuzandu-l de sustinerea terorismului, impreuna cu Iranul. Tare, nu?

PROGRAMUL TV, luni, 17.07.2017:
14,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Bucuresti
18,30 Fotbal, Digi 1, Dolce 1, Look – Viitorul-Gaz Metan Medias
21,00 Fotbal, Digi 1, Dolce 1, Look – FC Botosani-CFR Cluj