* Cea mai vehiculata stire din presa sportiva mondiala, in pofida faptului ca avem Wimbledon, Turul Frantei, F1 si cate si mai cate este legata, prin grija hazardului (dar despre asta mai tarziu) de U Craiova: Leonardo Bonucci (foto, alaturi de autorul ‘ciripiturii” de la contul de Twitter al lui Buffon) s-a teransferat de la Juventus Torino la AC Milan.

Fundasul central de 30 de ani, cu 70 de selectii (5 goluri), 6 scudetto in 7 ani la Torino, a fost facut in fel si chip, in special tradator, colegul sau de linie la Juve, Giorgio Cellini, fiind cel mai vehement. In schimb, Buffon a fost cat se poate de intelept, urandu-i drum bun si dandu-i intalnire la Nazionale…

Salariul lui Bonucci la AC Milan, acum in proprietatea unor chinezi ambitiosi, dupa ce l-a vandut Berlusconi, este de 7,5 milioane de euro pe an, plus 2,5 milioane euro bonsuri.

* Ei bine, pe el va trebui sa-l pacaleasca alde Baluta, pentru ca, stiti sigur deja, la tragerea la sorti a turului 3 al Europa League CSU Craiova s-a procopsit cu AC Milan ca adversar (primul meci pe teren propriu, adica la Severin, pe 27 iulie, returul pe San Siro, pe 3 august).

Dinamo a cazut cu Athletic Bilbao, primul meci acasa, iar daca va trece de vajnicii azeri de la FK Zira Astra Giurgiu va da piept de arama in piept de arama cu ucrainenii de la Oleksandria.

* In Liga campionilor, sortii turului 3 au fost mai milos cu ai nostri: campioana Viitorul Constanta joaca pentru a ajunge macar in play-off (adica in grupe, fie direct in cele ale Europa League, fie, Doamne-ajuta, in ale LC) cu castigatoarea dublei Apoel Nicosia-Dudelange (Luxemburg), in prima mansa cipriotii au batut la limita, cu 1-0), iar secunda FCSB cu cehii de la Viktoria Plzen, adica fix cu cine a dorit Gigi Becali, ca sa mai ziceti ca invarteste mataniile alea degeaba.

In competitia fotbalistica nr. 1 intercluburi, in turul 3, prima mansa este programata pe 25 iulie (FCSB) si 26 iulie (Viitorul), iar returul – pe 1/2 august.

* Ca tot vorbiram de Baluta, vineri a inceput editia, dupa unele calcule, 100 a campionatului primei divizii romanesti la fotbal, brava noastra Liga 1, primul gol al campionatului 2017/2018 fiind inscris taman de mijocasul Alexandru Baluta, in minutul 42 al meciului castigat cu 2-0 (al doilea gol, Gustavo) in cele din urma de CSU Craiova in fata CSM Poli Iasi.

Doua observatii la aceasta deschidere de sezon competitional intern: Baluta, unul dintre cei mai scunzi jucatori de pe teren, a dat golul cu capul din centrul careului, vai de soarta lor de fundasi centrali ieseni, iar pe stadionul de la Drobeta Turnu Severin, unde joaca oltenii, au fost sub 1.000 de spectatori, asa ca ditamai arena de 52 milioane de euro de la Craiova chiar ca pare un lux dubios.

Pai daca nici la reluarea unui campionat nu vine mai nimeni, o mana de curiosi (arena din Severin are 20.000 de locuri), ce sa mai zicem? Nu mai zicem, sa nu ajungem prin ale tribunale.

Apropo, King Power Stadium, arena campioanei de anul trecut a Angliei, Leicester City, club infiintat in 1884, la care abonamentele reprezinta 80 la suta din capacitate, fiind mostenite din tata-n fiu, are fix 32.260 locuri!

* Roger Federer se va afla duminica, de la ora 16,00, in preajma unei alte mari ispravi: al 19-lea titlu intr-un turneu de Mare Slem, urmand sa joace finala de la Wimbledon (a 11-a, pentru al 9-lea titlu!) impotriva croatului Marin Cilic. La aproape 36 de ani (ii va implini pe 8 august, iar in context sa amintim ca Venus Williams este, sambata, in finala feminina la 37 de ani!), Federer este pe cale sa rescrie din nou istoria!

* PROGRAMUL TV, duminica, 16.07.2017:
14,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la ucuresti
14,00 Ciclism, Eurosport – Turul Frantei
15,00 Formula 1, Digi 1, Dolce 1 – Marele Premiu al Marii Britanii
16,00 Tenis, Eurosport 2 – Turneul de la Wimbledon (finale)
18,30 Fotbal, Digi 1, Dolce 1, Look – Astra-Sepsi
21,00 Fotbal, Digi 1, Dolce 1, Look – FCSB-Voluntari