FCSBecali a primit “respingere” la TAS, asa ca, evident, Viitorul Constanta este campioana Romaniei, asa cum a fost inca de acum mai bine de o luna, asa ca putem spune ca Gigi Becali, in marea lui sete de ridicol, a luat un TAS in crestet.

Tas, negustorii stiu, asa ca si Gigi Becali ar fi trebuit sa stie, este recipientul acela in care se pune marfa (cartofi, rosii, ardei) pe cantar la piata, iar imaginea acestei continui targuieli din fotbalul nostru mi-a adus in minte aproape de la sine comparatia, pentru ca, din nepricepere si lipsa de carte, chestia care se pretinde fotbal la noi a devenit o balacareala continua, un spalat al lenjeriei intime dubioase in cea mai aseptica tara din lume, Elvetia.

Dupa ce i-a luat banii lui Becali (izzy come, izzy go, va plati si cheltuieli de judecata, adica alea facute de parati, FRF, LPF si Viitorul, sper ca au cerut), Tribunalul Arbitral in Sport de la Lausanne s-a chinuit vreo 24 de ore (cu tot cu 2 mic-dejunuri, un pranz copios, o cina imbelsugata, are balta peste, o siesta prelungita si un somn linistit), dand singura solutie posibila: respinge actiunea FCSB si pastreaza decizia FRF si LPF, din 5 iunie 2017, prin care s-a omologat clasamentul Ligii 1.

Desi nu mi-a facut nicio placere sa scriu de gainaria asta, m-am referit si eu, in hau-haul general, la chestiune, dar pe scurt si cu singur argument, irefutabil: daca iei in calcul rezultatele din tot campionatul, cum a reclamat FCSBecali, care s-a referit la ultimul criteriu de departajare (meciurile directe, toate), pai atunci ia-le pe toate.

Iar primul criteriu este “numarul de puncte”. Pai aici trebuia sa se incheie totul, taiam o branza, spargeam o ceapa si ne vedeam de obiceiurile noastre. Campioana, adica, Viitorul, asa cum s-a si stabilit.

Oricum, dupa ce or fi ras copios prin cafenele unde se mai intalnesc si ei, ca niste colegi care se simt bine, prosperi si detasati, arbitrii si functionarii de pe la Lausanne au spus, crestineste, “Sa fie primit”, si-au luat onorariile, lefurile si banii de decont si au plecat, mai senini, spre vacanta. Sa le fie de bine…

* O veste interesanta, sa nu zic chiar foarte buna, de la Wimbledon: cuplul romano-taiwanez Monica Niculescu/Hao-Ching Chan, favorit 9, calificat in semifinale, va intalni in aceasta penultima partida pana la trofeu o pereche pe care, daca ar fi putut, chiar ar fi ales-o, Makoto Ninomiya (Japonia)/Renata Voracova (Cehia).

Cele doua, care au 23 de ani si clasament dublu 62, respectiv 33 si 58, au invins in sferturi, spre surpriza generala, redutabilele Svetlana Kuznetova (Rusia) si Kristina Mladenovic (Franta), cu 6-4, 6-4.

Pe cealalta parte de tablou, adica in semifinala a 2-a, vor lupta pentru a intra in finala favoritele nr. 2, rusoaicele Ekaterina Makarova/Elena Vesnina si favoritele 12, Anna-Lena Groenefeld (Germania)/Kveta Peschke (Cehia). Ambele meciuri vor fi programate vineri, dar programul va fi afisat abia spre noapte, dupa incheierea intrecerilor de joi.

Ce sa zic, Doamne-ajuta!

 

Advertisements