* Cuplul Raluca Olaru (Romania)/Fabrice Martin (Franta) si-a mai rotunjit veniturile la Wimbledon, reusind calificarea in turul secund la dublu mixt, dupa ce a eliminat cu 5-7, 6-3, 6-2 perechea asiatica Yifan Xu (China)/Leander Paes (India). Nu prea multi bani, doar 3.000 de lire sterline, ca de puncte nu poate fi vorba, aceasta proba fiind doar o chestie mondena buna pentru turneele de Mare Slem.


* Daca mai voiati o proba de dispret fata de cei pentru care se joaca fotbal, adica pentru suporteri, cred ca prin programarea Supercupei Romaniei taman la Botosani, in nord-estul extrem al tarii, cu echipe din partea fix opusa tarii, adica din sud si sud-est (FC Viitorul Constanta si FC Voluntari) s-a pus punct oricarei indoieli.
Ce vreti dovada mai buna a fuseraii decat programarea inainte de incheierea pregatirilor, adica duminica, 9 iule, dar si la Botosani, unde doar daca esti dus cu capul bati soselele noastre nenorocite de la Constanta pentru a vedea un meci!
* Se pare ca, in cele din urma, inclusiv presedintele LPF, Gino Iorgulescu, altfel nefiresc de potolit dupa cum il cunoaste toata lumea fotbalului, a decis sa iasa la bataie cu actualul presedinte parat al FRF, Razan Burleanu, iesind la atac cu prilejul tragerii la sorti a programului primei ligi. Cam pe ocolite, totusi, Gino se arata suparat ca Burleanu a facut contract cu Hypercube din Olanda “sa ne faca noua campionatul”. Asta chiar depaseste orice imaginatie, sa externalizezi o chestie pe care acum 2-3 decenii Dan Cristea, regretatul, o facea cu creionul! Miroase a spaga fifty-fifty sau sunt eu pricinos? Iar iesirea lui Gino pare o harjoneala…
* Prinsi intre Marea Bucla si decentul Tur al Sibiului am trecut cu vederea ca in aceste zile se desfasoara Giro d’Italia feminin in care avem si o romanca, talentata Ana Covrig, care, evoluand la echipa italiana Top Girls Fassa Bortolo se afla dupa 8 etape pe un onorabil loc 42 din 142 de cicliste inca in cursa (a urcat vineri de pe 61), la 21’20” de lidera Anna Van der Breggen (Olanda).
Din pacate, atentia asupra Giro Rosa ne-a fost atrasa de o drama: tanara ciclista italiana Claudia Cretti (21 ani) se afla de joi seara, in stare grava intr-un spital din Napoli, dupa o cazatura pe o coborare brusca, in timpull careia atinsese o viteza de aproape 90 km/h. Claudia este in coma artificiala, suferind un traumatism cranian, plus o fractura de clavicula.
* PROGRAMUL TV, duminica, 09.07.2017:

12:45 Ciclism • Eurosport Turul Frantei

13:15 Tenis • Eurosport 2 Turneul de la Wimbledon

13:45 Fotbal, CE U21 • Digi 2 Germania – Spania

15:00 Formula 1, Cursa • Digi 1 Marele Premiu al Austriei

16:00 Atletism • Digi 2 IAAF Diamond League Londra

18:45 Fotbal, CE U19 • Eurosport Germania – Anglia

Advertisements