* Luxatie de rotula si ruptura a tendonului rotulian, acesta este diagnosticul americancei Bethanie Mattek-Sands, vizitata, dupa cum se vede din poza, la spital de Sorana Cirstea, cea care a beneficiat, fara sa-si doreasca de fel, de teribila accidentare, si de indianca Sania Mirza. Ambele afectiuni necesita operatie.

Ei bine, romanca a fost evident afectata de aceasta neplacuta patanie, jucand parca fara vlaga in meciul de sambata cu Garbine Muguruza, care, si asta este foarte adevarat, a prins o zi exceptionala, castigand cu 6-2, 6-2 in doar 70 de minute. Oricum, Sorana Cirstea pleaca de la Wimbledon (la proba de dublu, alaturi de Irina Begu, unde se inscrisese initial, a renuntat) fara regrete: si-a egalat cea mai buna performanta londoneza, turul 3, ca si in 2009 si 2012, iar in viitorul clasament punctele luate aici, 130 (plus 90.000 lire sterline) o vor aduce in preajma locului 50 WTA, 51 dupa unii specialisti.

In schimb, Florin Mergea continua in optimi, alaturi de partenerul lui pakistanez de anul acesta, Aisam-Ul-Haq Qureshi, cei doi invingand sambata, cu 5-7, 7-5, 6-3, 7-6 (7/5) cuplul austriac Julian Knowle/Philipp Oswald. Favoriti 14, practic luand-o de la inceput in 2017, Mergea si Quereshi sunt deocamdata la locul lor in turneul de la Wimbledon, adica in primii 16, orice succes de acum incolo insemnand o autodepasire.

In fine, in asteptarea meciului de maine al Simonei Halep cu Victoria Azarenka, sa consemnez ca Raluca Olaru a si fost pusa, nici 20 de ore distanta, sa joace din nou la dublu mixt, unde a facut pereche cu francezul Fabrice Martin. Cei doi au fost eliminati cu 7-6 (2), 7-5, de cuplul Rohan Bopanna (India) / Gabriela Dabrowski (Canada), ramanand cu banii de seminte, 3.000 de lire sterline…