Simona Halep a intrat in optimile de finala ale celui de-al 3-lea turneu de Mare Slem al anului, cel de la Wimbledon, dupa inca o proba de maturitate deplina, invingand-o cu 6-4, 7-6 (9/7) pe chinezoaica Shuai Peng, dupa 1h38′, cu nervi de otel in primul rand, dincolo de valoarea exceptionala la care a ajuns.

Cu o adversara care nu de mult era pe locul 14 in lume, acum 37, care loveste de pe ambele parti cu doua maini maini (serviciul, totusi, il da doar cu o mana…), punand forta si un ghidaj foarte bune oricarei mingi, specialita la dublu, pe de-asupra, deci buna la plasa, Simona Halep a ales exact ce trebuia: siguranta, efectele si impingerea celei din fata tot timpul dincolo de linia de fund.

Romanca si-a adjudecat primul set ca la carte, cu break la 5-4, perfect, in ghemul 9, dupa care a incheiat mansa cu aceeasi siguranta a serviciului. Al doilea set parea sa mearga in aceeasi maniera, numai ca Simona a facut break-ul putin mai devreme, la 4-3, parca dandu-i posibilitatea chinezoaicei sa se adune pentru a raspunde. A fost in cele din urma egal la 5, s-a intrat in tie-break, iar aici Simona a demonstrat cu asupra de masura ce va tot spun de vreo 3 luni: o stapanire de sire impresionanta, care impune respect.

Astfel ca, in pofida aparentelor rasturnari de scor, Simona a avut mereu mini-break, apoi 2 mingi de meci, pentru ca munca de demolare a increderii adversarei (careia i-a opus tocmai aceasta incredere nestramutata aratata) sa-i aduca o victorie absolut logica, plus 240 puncte WTA si 147.000 lire sterline (sa mai creasca!).

In optimi, Simona Halep o va intalni pe proaspata mamica Victoria Azarenka, belarusa calificandu-se nu fara emotii in fata revelatiei din ultima luna, in special pe iarba, britanica Heather Watson, de care a dispus cu 3-6, 6-1, 6-4.

Ceva mai devreme vineri, Monica Niculescu si taiwaneza Hao-Ching Chan, favorite nr. 9, s-au calificat, de asemenea, in optimi, dupa ce au invins in doar 69 de minute o alta pereche exotica, inclusiv in tenis, sportul practicat 52 de saptamani pe an in toata lumea, Ipek Soylu (Turcia)/Varatchaya Wongteanchai (Thailanda).

Oficial ne merge bine, se poate spune si asa!