* Peste toate, stirea acestor zile este cea a revenirii campionului mondial de sah de acum 2-3 decenii, rusul Garry Kasparov, in competitie, miercuri spre joi noaptea el anuntand, in Franta, unde se afla la un eveniment, ca va fi prezent la un turneu din circuitul mondial la Saint Louis, in SUA, “Rapid and Blitz”, alaturi de detinatorul titlului, norvegianul Magnus Carlsen.

Fara sa vrei te gandesti ca aceasta surprinzatoare revenire are implicatii politice, pentru ca Garry Kasparov, supranumit “Capcaunul din Baku” este cunoscut ca un fervent contestatar al lui Vladimir Putin, iar anuntul facut de el, despre prezenta la un turneu in SUA, vine chiar inaintea unui discurs istoric al presedintelui Donald Trump la Varsovia, comemorand, implicit, victimele unei intelegeri tacite germano-sovietice (trupele sovietice s-au oprit, brus, pe Vistula in 1944, iar revolta polonezilor, stiuta de aliati, a dat mana libera unor crime inimaginabile din partea germanilor, cu 150.000 de victime varsoviene in cateva zile).

De asemenea, in zilele urmatoare Donald Trump va participa la Hamburg la intalnirea G20, unde va fi prezent si adversarul declarat al lui Kasparov, Vladimir Putin… In fine, sa spunem ca legendarul sahist, acum in varsta de 54 de ani, a dominat sportul mintii intre 1985 si 2000, s-a retras in 2005, aruncandu-se cu arme si bagaje in bratele politicii militante.Turneul de la Saint Louis este programat intre 14 si 19 august, fiind prezenti alti 9 sahisti, dintre care 6 membri ai “Grand Chess Tour”, adica jucatorii cei mai buni din lume. Garry Kasparov traieste acum in SUA, dupa ce a avut probleme, inclusiv de libertate fizica, la Moscova.

* Nu m-as fi bagat in politica, dar ea se baga, iata, in sufletele noastre in fiecare secunda, pana si in cele mai marunte lucruri de zi cu zi. Cum este si aceasta tarantela de prost gust cu o asa-zisa comisie a primariei sectorului 1 care sa studieze preluarea Rapidului, cu prinderea in capcana a opozitiei, care a fost impotriva, desi nici nu era nevoie de vot, o aiureala de neam prost cum greu mai putem suporta.

De fapt, aflam acum, alde primarul sectorului 1, un anume domn Tudorache (bine ca nu-l cheama ca pe celebrul trompetist giulestean) se gandeste la tot clubul Rapid, la misto, “am vorbind cu doamna Caciureac” (este vorba de campioana de atletism Vali Ionescu, de la clubul extra-fotbal), care nu are nicio treaba cu Rapid-fotbal, aflat in lichidare, despre care lichidatorul desemnat de instanta, Mihai Florea, spune ca brandul “nu este un sac de oale, sa-l vinzi si sa-l cumperi ca la targ”.

Chiar, nu vi se pare ca oamenii astia ne cred prosti facuti gramada, mintindu-ne in fiecare secunda, vorbind despre una si gandindu-se, evident, la cu totul altceva, parca ar vrea sa ne arunce acadele expirate, sa avem cu ce ne ocupa? Eu unul, gata, am incetat sa mai mai uit la asemenea discutii nesfarsite, inclusiv la tarabele intinse de “oamenii de fotbal” in talciocul reprezentat de aceasta afacere dubioasa in Romania.

* PROGRAMUL TV, vineri, 07.07.2017:
13,00 CICLISM, Eurosport – Turul Frantei
13,30 Tenis, Eurosport 2 – Turneul de la Wimbledon
18,30 Tenis, Eurosport – Turneul de la Wimbledon

Advertisements