Sorana Cirstea a este prima romanca invingatoare a unui cap de serie la Wimbledon in primul tur, eliminand-o pe favorita 23, olandeza Kiki Bertens, cu 7-6 (7/4), 7-5, in timp ce Monica Niculescu este prima jucatoare din cele 5 din tara noastra care paraseste turneul de Mare Slem 2017 din primul tur, pierzand cu 4-6, 1-6, la Magdalena Rybarikova (Slovacia).

Tragand linie dupa primul tur, acest succes, deosebit, al Soranei completeaza un tir grupat excelent al romancelor la actuala editie, patru din cinci prezente pe tabloul principal continuand cursa, in ordinea clasamentului WTA: Simona Halep (favorita 2), Sorana Cirstea, Irina Begu si Ana Bogdan. Pai nu-i bine? Evident ca da.

In meciul de marti al Soranei Cirstea s-a vazut, cred, faptul ca are deja 4 meciuri pe iarba anul acesta, chiar si calificarile de la Eastbourne (unde a jucat 3 meciuri, plus cel de pe tablou) prinzandu-i bine. Acomodarea, dar si increderea ca poate evolua bine pe aceasta suprafata au ajutat-o mai ales in momentele dificile ale confruntarii cu Bertens, in tie-break, dar mai ales in finalul setului secund, care se va dovedi si decisiv, pentru ca a facut break la 5-5, dupa care si-a castigat ghemul de meci la zero, fara replica. Intr-o ora si 46 minute, a muncit din greu…

Cu 70 de puncte si 57.000 lire sterline asigurate, Sorana Cirstea va avea in turul 2 o adversara mai putin valoroasa, de vreme ce a invins un cap de serie, dar foarte experimentata, americanca non-conformista din Arizona Bethanie Mattek-Sands, o jucatoare de 32 de ani, 103 WTA, care a trecut cu 1-6, 6-2, 6-4 de poloneza Magda Linette.

In schimb, Monica Niculescu nu a jucat la nivelul maxim al posibilitatilor, iar iarba nu este suprafata ei favorita, mai ales cand ii vine mingea pe forhand, de unde trimite slice-ul acela devenit celebru, care sare prea inalt in terenul advers, parca invitand la atac. Monica, in schimb, o redutabila jucatoare de dublu pe acest teren, continua in aceasta proba, alaturi de Hao-Ching Chan (Taiwan), cele doua fiind desemnate favorite nr. 9.

Advertisements