Sigura pe ea, cu “calcatura de campioana”, Simona Halep s-a calificat in turul secund al Turneului de la Wimbledon, dupa ce a invins-o, dupa cum vedeti si din poza, cu 6-4, 6-1, pe Marina Erakovic, neozeelandeza nascuta la Split acum 29 de ani, jucatoare venita din calificari pe tabloul principal al evenimentului mondial numarul 1, daca este sa ne luam dupa Google, care si-a consacrat imaginea de azi Wimbledonului…

In 75 de minute, Simona a etalat jocul ei complet, accelerand, sub amenintarea ploii (meciul a si fost intrerupt putin, iar dupa incheierea lui a stat mai toata lumea), in mansa a doua, pe care, practic, a adjudecat-o in 30 de minute. Pe de alta parte, jucatoarea de origine croata nu a fost, in pofida faptului ca in acest moment se afla doar pe 129 in lume, o adversara neaparat comoda, ea avand un bun joc de terenuri iuti, cu serviciu bun si un slice pe rever care culca mingea destul de incomod pentru cea din fata.

De altfel, in primul set, Simona a parut surprinsa de aceste lovituri, dupa care a lovit contra-slice, o minune de tactica adaptata, asa cum ne tot delecteaza in ultima vreme.

Cu 70 de puncte WTA adjudecate deja si cu 57.000 de lire sterline deja sigure, dar mai ales cu o zi de pauza foarte buna, marti, Simona Halep se poate gandi linistita la viitoarea adversara, o brazilianca de 21 de ani, nr. 97 WTA in prezent, Beatriz Haddad Maia, care a dispus in primul tur de britanica Laura Robson, cu 6-4, 6-2.

Dupa cum stiti, astazi mai joaca 3 romani, cel putin sper ca ploaia le va permite asta, Marius Copil, Ana Bogdan si Irina Begu, dar m-am grabit sa incep saptamana cu o veste buna, mai ales ca aceste capricii ale vremii ma puteau intarzia.

Ei bine, fiind luni, este si ziua clasamentelor in tenis: Simona Halep, in ciuda unora care s-au repezit sa dea bombe de carton, se afla in continuare pe locul secund, tot la 115 puncte de lidera Angelique Kerber, dar la doar 65 puncte in fata ocupantei locului 3, Karolina Pliskova, Monica Niculescu este pe 51, Sorana Cirstea, pe 63, iar Irina Begu pe 64, in timp ce Ana Bogdan a coborat pe 115, iar Patricia Tig, pe 120.

La masculin, singurul nostru jucator pe care il gasesti repede in ierarhii, adica in primii 100, Marius Copil, isi pastreaza pozitia 85, dar sper ca Wimbledonul, un turneu bun pentru un tenisman de serviciu-vole cum e el ar putea sa-l ajute sa urce.

PS. Nu mai este cazul, Copil fiind eliminat de germanul de origine poloneza Peter Gojowczyk, cu 7-6 (5), 2-6, 6-3, 6-1.

Advertisements