* Ce ne-au mai perpelit fetele noastre duminica la tenis, la Eastbourne! Mai intai Sorana Cirstea a pierdut in ultimul tur al calificarilor, in fata taiwanezei Hsieh , in doar 2 seturi, dar am aflat ca a urcat pe tablou ca lucky-loser, urmand sa o intalnireasca pe Katerina Siniakova (nr. 43, de batut).

Dupa care Monica Niculescu a patruns in turul 2, invingand-o pe Lucic-Baroni, dupa ce ne-a tinut cu sufletul la gura 3 seturi, adica 6-4, 5-7, 7-5, si mai bine de doua ore!

Iar in turul secund, Monica, acum a doua noastra racheta, va intalni, ca si Sorana, tot o cehoaica, pe Petra Kvitova, in forma, dar abia revenita, sa nu uitam, or, la obiceiul romancei de a-si tine adversarele pe teren pana uita de ce au venit ar fi bine sa nu fie rau, adica sa o elimine (e bine si daca o fragezeste), pentru ca in optimi se profileaza un meci cu Simona Halep, cap de serie nr. 2, scutita de turul inaugural.

* Tot asa, am trecut sambata prin emotii mari cu atletismul, Romania incheind ziua a doua a Campionatului European pe echipe (Liga 1) pe un periculos loc 9 (retrogradeaza locurile 10, 11 si 12).

Dar duminica ne-am mai revenit, terminand competitia pe un comod loc 7, cu 246 puncte, inclusiv cu doua victorii, ale Claudiei Bobocea, prima la 1.500 m, si la stafeta feminina de 4×400 m. Cu locul doi si-au onorat valoarea Bianca Razor (la 400 m, dupa contestatie) si Roxana Barca (la 5.000 m), dar si, surpriza mare, Ligia Bara, la inaltime (insa cu doar 1,80 m).

Totusi, sa ne uitam atent la rezultate, au fost slabute valoric, semn ca intrecerile de la Vaasa, din Finlanda nu au avut un nivel prea ridicat, pentru Superliga calificandu-se ocupantele primelor 3 locuri, adica Suedia (320,5 p), Finlanda (314,5 p) si Elvetiei (305,5 p). Au retrogradat Estonia, atentie, Bulgaria si Danemarca, clasate pe ultimele 3 locuri!

* La Europenele de kaiac-canoe pentru juniori si tineret de la Belgrad, duminica am mai luat 3 medalii, astfel ca totalul a ajuns la 4, lucru imbucurator, pentru ca se stie clar ca, dupa eliminarea de la Jocurile Olimpice de la Rio, de anul trecut, pentru dopajul in masa la seniori, era clar ca singura sansa este sa o luam cam de la capat.

De aurul luat sambata de canoe-2 masculin pe 1.000 m v-am spus inca de ieri, duminica medaliile fiind obtinute de Alexandru Patrascu, la canoe-1 juniori, pe 200 m (argint), iar cele de bronz de kaiac-4 masculin pe 200 m si canoe-4 masculin pe 500 m, ambele la tineret. Obiectivul a fost de 5 medalii, dar e bine si asa…

* Nu-i despre romani, dar e de bine pentru iubitorii tenisului care, de oriunde ar fi, tin cu Roger Federer. Elvetianul, cel mai iubit tenisman din istorie, fara indoiala, a etalat la Halle, turneu pe care l-a castigat pentru a 9-a oara, o forma formidabila in perspectiva turneului de la Wimbledon, invingandu-l in doar 52 de minute, cu 6-1, 6-3, pe germanul Alexander Zverev, un talent exceptional, dar care nu a avut absolut nicio sansa duminica.