* La 29 de ani, Mihaela Buzarnescu, pentru cine nu stie, dar citeste colegi bine informati, precum cei de la site-ul tennissite.ro, campioana de junioare la US Open la dublu, impreuna cu Raluca Olaru, pare intr-o revenire exceptionala, castigand al 2-lea turneu consecutiv ITF, de data aceasta la Izmir, unde a invins-o cat se poate de clar, cu 6-1, 6-0, in finala pe nipona Eri Hozumi.


Saptamana viitoare, Buzarnescu (foto) se indreapta spre primele 200 de jucatoare ale lumii, adica va castiga luni peste 50 de locuri, ea fiind acum pe 267. Turneul de la Izmir a fost unul destul de bine pretuit, cu 80 puncte si 9.119 dolari pentru castigatoare, ca si cel de saptamana trecuta, de la Hadmezovasarhely (Ungaria). De altfel, in doua saptamani Mihaela a pierdut doar 1 set, iar la Izmir, niciunul.
* Ca sa nu avem vorbe la proces, dincolo de felicitarile pe care le datoram, corect, castigatorilor, pe care i-am consemnat, primul, ati vazut, la campionatele nationale de ciclism pe sosea din Prahova prapadul acestui sport la noi este total. Din rezultatele oficiale (pe care, insa, pana la aceasta ora, inca nu le preluase si UCI, probabil de jena, sa nu festeleasca vizita ciudata a lui Brian Cookson la Bucuresti, in cautare de voturi), la sportivii legitimati au fost cu totul si cu totul in competitie 24 de sportivi (cadetii si copiii nu-i pun, desi cei 29 nu reprezinta vreo minune).
Concret, au fost 13 concurenti la masculin Elite si U23 (dintre care doi au abandonat, iar cei 4 care nu au luat startul sunt pusi la deruta, sa para mai multi…), 6 la Elite feminin, doua junioare si 3 juniori (iar nu pun inscrierile din burta). Asta a fost vineri, sambata sunt programate intrecerile la amatori, din nou o vopsea penibila, cu inscrisi aproape dublu fata de cei care participa efectiv. Acestia, alergatorii de pe sosea, sunt, confirmare oficiala, 32 cu totul.
Pai daca socotim 24 plus 32 inseamna mai putin decat cluburile si niste magazine de piese pe post de asociatii cu drept vot la federatie care au ales noua conducere, ceea ce inseamna, asa cum am spus atunci, un fals cat se poate de clar. Creatii artificiale, doar pentru a ajunge alde Eduard Novak la cascaval, pare mai mult decat evident.
A, si inca un lucru: daca in cursa de fond, despre care se spune clar ca este una in care conteaza echipele, au fost doar 13 participanti, va dati seama ca nu exista acest sport in tara noastra? Uitati-va pe site-urile de rezultate, la orice tara. In Norvegia, de pilda, o tara nici prea-prea, nici foarte foarte, a avut peste 100 de rutieri in cursa la Nationale! Vai de noi!
* Iata cateva rezultate din meciurile-test de rugby disputate sambata in cadrul turneelor de vara: Japonia-Irlanda 13-35 (8-28), la Tokio; Australia-Italia 40-27 (21-13), la Sydney; Noua Zeelanda-Lions britanici si irlandezi 30-15 (13-9), la Auckland; si ATENTIE, Fiji-Scotia 27-22 (11-7), la Suva.
* Si o stire de ultima ora: in proba de canoe-2 1000 m, din cadrul Europenelor de kaiac-canoe pentru juniori si tineret de la Belgrad, romanii Catalin Chirila si Constantin Diba au cucerit aurul, la tineret, devansand Moldova si Ucraina. Dintre celelalte echipaje aflate in finalele pe 1000 m, cel mai bun loc a fost 5, ocupat de Florentina Caminescu la K-1, si K2 fete, ambele in intrecerile U23. La 500 m, avem 7 barci in finale.
PROGRAMUL TV, duminica, 25.06.2017:
11,00 Handbal F, TVRHD Olanda-Franta (Trofeul Carpati)

13,00 Handbal F, TVRHD Romania-Rusia (Trofeul Carpati)

13:00 Tenis, WTA • Digi 4 Turneul de la Eastbourne

14:00 Tenis, ATP • Digi 3 Turneul ATP de la Halle

16:00 Formula 1 • Digi 1 Marele Premiu al Azerbaidjanului

17,00 Atletism, Eurosport CE pe echipe

18:00 Fotbal, Cupa Confederatiilor • TVR HD, TVR 2 Germania – Camerun si Chile Australia

22,15 Fotbal, Digi 2 Boca Juniors-Santa Fe

PS. La Nationalele de ciclism se minte continuu! In timpul startului la amatori de astazi am aflat de la oficiali ca sunt 32 de inscrisi, iar acum vad, pe rezultate, tot oficiale, ca au fost cu totul 15, dintre care 2 au abandonat.

Primul a fost Mihai Frunzeanu, diplome si medalii s-au dat si altora, in functie de varsta, dar ceea ce ramane este ca la aceste Campionate nationale de ciclism pe sosea s-au prezentat cu totul si cu totul 39 de ciclisti si o mana de copii (cititi mai sus, in text), adica, in plin bum al bicicletei, vreo 60 de concurenti! Puteti sa spuneti cu ce se ocupa FRC-Novak? La Cupa Otopeni au fost peste 300!

Advertisements