Pe sest, aproape clandestin, a aparut luni in Romania Brian Cookson, inca presedintele Uniunii cicliste internationale, stire care a aparut doar ca anunt pe o agentie de presa noua si, preluand “de pe surse” si pe alta agentie, precum si, la un microfon cu emblema TVR, pe un canal Youtube.

Invitatia a fost facuta de autorul falimentului total al ciclismului romanesc, cel care de peste 4 ani ingroapa, cu sistem, acest sport din noi, acoperind cu hartie creponata si imagini mincinoase realitatea, Eduard Novak.

Ca om de sport, iubitor de ciclism, iar acest blog sta marturie, prima oara am avut un moment de incantare, uite domne, poate intram in normalitate. Mai ales ca, cam pe sest asa, printr-o comunicare pe Facebook, m-am si trezit invitat la o conferinta de presa, mesaj venit din partea unui domn, Sprinceana.

Din ce am putut afla, la conferinta de presa respectiva nu au fost mai deloc ziaristi (evident, doar cei alesi pe sprinceana), pentru ca singura poza de acolo infatiseaza doar “prezidiul”, adica “prezidentii” si niste domni pe post de “tine cal”, cum se spune la prominca.

Ce i-a venit lui Cookson sa vina pe aici? Mai ales ca, imbracata in minciuni (cum ar fi reluarea finantarii de catre MTS, fals, apoi ca britanicul se va intalni cu Mihai Covaliu, fals din nou, pentru ca din cate stiu eu, presedintele COSR nu va fi in tara, ci la Bruxelles, cu treburi serioase, nu sa dea gir unor asemenea aiureli, si sper sa evite si in continuare aceasta dubiosenie), vizita nu avea niciun motiv.

Apoi, am luat la bani marunti situatia si m-am gandit: ia hai sa punem noi cap la cap informatii clare, ferme, nu poleiala lesinata livrata de Novak.

Ei bine, in toamna, in Norvegia, este congres de alegeri la UCI, iar pe langa Brian Cookson (66 de ani) candideaza si francezul David Lappartient (44 ani, in foto), fost presedinte al federatiei din tara lui, acum presedinte al Uniunii europene de ciclism.

Iar mister Cookson are probleme cat casa, domnia sa fiind intre 1997 si 2013 presedintele Federatiei britanice de ciclism, pana cand s-a ales la UCI, unde are un salariu de 340.000 franci elvetieni pe an  (date oficiale), pentru care, iata, se face frate cu oricine.

Nu conteaza ca in tara unde a venit sa caute voturi (ca de asta a venit, acum v-ati prins) ciclismul nu exista, sunt vagi urme, doar cativa pasionati mai tin in viata cate un tur, o cupa, o cursa! In rest, fel de fel de susanele pe contra taxa, copiii vitregi ai ciclismului adevarat, cu denumiri pompoase, dar lipsite de continut veritabil. A auzit el de vreun ciclist roman in ultimii ani, ca sa inceapa din Romania jenanta campanie electorala, cersitul  dupa voturi?

Dar nu astea sunt problemele cu adevarat mari ale domnului Cookson, care ar putea fi totusi acuzat de ce nu a venit sa ia banii de la Novak pe bicicleta neplatita si pe cotizatii. Cum va spuneam, el a fost presedinte la British Cycling, adica federatia cu cele mai mari probleme de acoperire a unor fraude legate de pregatirea JO 2012 (culmea, cand era mister Cookson presedinte), dar si de belelele cu dopajul ale unor Wiggins si altii!

Nu stau sa va fac desene, dar asa, ca sa intrati in tema, cautati prin presa de la Londra de la inceputul acestui an ca sa va lamuriti. Se vorbeste de vreo 30 milioane de lire sterline de la loterie, e belea mare. Uitati o mostra: http://www.telegraph.co.uk/cycling/2017/02/21/british-cycling-accused-covering-bullying-culture-misleading/

Asa ca, usor cu pianul pe scari, cu vizitele astea prietenesti, pentru marile realizari inexistente, clamate de acest personaj sinistru pe nume Eduard Novak. Dar nici cu Brian Cookson nu mi-e rusine, sa vina sa cerseasca un vot fara sa se informeze ca lumea, inghitind orice bazaconie.

Desi eu nu il cred inocent, stie ca nu existam in performanta, se uita si el pe calendar, pe rezultate, in 10 minute si-a dat seama, dar, probabil, nu mai poate fi votat de federatiile puternice dupa scandalul in care a si fost parte la varf si care nu poate sa nu se lase cu urme serioase, chiar daca s-ar musamaliza, cum se incearca, probabil!

PS. Pe canalul Youtube de care vorbeam, ala cu Cookson, la vreo 10 ore dupa sosirea pe aeroport a britanicului si de la postare eu am fost al 11-lea privitor, iar la o declaratie a lui Novak (care vorbeste de reluarea Turului Romaniei, care nu va fi acum, ca nu avem cum, dar va fi “sigur” anul viitor, cu datoriile platite, dar MTS nu a dat bani tocmai ca nu au fost platite, si altele asemenea minciuni sfruntate) am fost primul care s-a uitat! Pana am deschis eu postarea era cu “O” peste tot!

Advertisements