* In sfarsit a aparut si singura echipa de divizia a 3-a, Continentala, din ciclismul nostru, Tusnad DRAG Cycling Team, iar venirea argentinienilor s-a vazut imediat, prima etapa a Turului ciclist al Serbiei, programata vineri, fiind castigata de Hugo Angel Velasquez, in timp ce rutierul roman Daniel Crista, de la echipa Jewelry-Kuma p/b Officine Mattio, a imbracat tricoul de lider al cataratorilor, cu 5 puncte.

Prima etapa, disputata cu start si sosire la Pozarevac (140 km), a revenit la sprint lui Velasquez 3h09’19”, pe locul 8, in acelasi timp, cu plutonul de frunte, asadar, sosind Daniel Crista, iar pe 13 celalalt argentinian al formatiei din Tusnad, Ruben Ramos.

Cu un grup masiv, la 9’51” de plutonul fruntas, au sosit belarusul Aleksandr Krasnov (Tusnad), precum si romanii Leonard Barbu si Valentin Plesea, dar, recunosc sincer, in halul in care au fost postate rezultatele de catre organizatorii sarbi, nu pot sa precizez locurile in etapa, ceva intre 45 (Barbu) si 59 (Krasnov).

Oricum, sunt la aproape 10 minute, tot este bine, pentru ca au ramas in cursa, pentru ca Roland Horvath, Csaba Bartha si campionul national de sosea Marius Petrache au abandonat in prima suta de kilometri.

Turul Serbiei, care are doar 3 etape, fiind punctata UCI 2.2, adica prima treapta, de jos in sus, in calendarul Uniunii internationale in ce priveste cursele pe etape, programeaza ultimele doua etape sambata (Pozarevac-Avala, 146 km) si duminica (Pecinci-Zrenjanin, 159 km).

* In Turul Elvetiei se poate spune ca se inregistreaza aproape zilnic rasturnari de situatie in clasamentul general, aproape de fiecare data castigatorul de etapa devenind si purtator al tricoului galben. Asa s-a intamplat si vineri, cand a castigat slovenul Simon Spilak (Katiusa), fiind cronometrat in etapa a 7-a, dintre Zernez si Soelden, pe 160,8 km, in 3h58’36”.

Acest succes detasat i-a permis slovenului sa-i rapeasca tricoul galben italianului Domenico Pozzovivo (AG2R), care a coborat pe 4, locurile 2 si 3 pe podium fiind acum ocupate de italianul Damiano Caruso (BMC), si el fost tricou galben, la 52″, si olandezul Steven Kruijswijk (Lotto-Jumbo), la 2’28”.

* A inceput si Ruta Sudului, competitie ajunsa la a 41-a editie, dupa ce prima etapa a revenit francezului Julien Loubet (Armee de Terre, adica un club al armatei terestre), etapa a doua incheindu-se cu victoria sprinterului italian Elia Viviani (Sky), inregistrat pe 173,8 km in 4h15’08”.

 

Advertisements