* Campionul mondial slovac Peter Sagan (Bora) a mai castigat o etapa in Turul Elvetiei, acum a 8-a, penultima, impunandu-se la sprint la Schaffhouse, dupa 100 km in cap dupa 2h12’52”, dupa o alura exceptionala, in care s-au depasit 45 km/h.

La sprintul final, Sagan (foto, sursa Twitter), care inregistreaza a 15-a victorie in aceasta cursa, anuntand un Tur al Frantei din nou in verde, i-a coafat pe italienii Sacha Modolo (UAE) si Matteo Trentin (Quick-Step), creditati cu acelasi timp.

Previzibil, tricoul galben de lider al clasamentului general se mentine slovenul Simon Spilak (Katiusa), dar duminica s-ar putea ca aceste ierarhii sa sufere modificari serioase, ultima etapa, a 9-a, fiind un contratimp individual, in Schauffhouse.

* Dupa etapa a 2-a, penultima, Turul Serbiei incepe sa semene din ce in ce mai mult cu Turul Bihorului (si ca valoare a rutierilor e cam pe acolo, veti vedea, numai ca, din motive pe care nu le pricep, fara Tusnad, scumpa la vedere prin Romania), de vreme ce sambata, intre Pozaverac si Avala, 146 km, s-a impus o veche cunostinta, tocmai de la Oradea, italianul Luca Chirico (Torku Sekerspor), cronometrat in 3h38’48”.

Acest deja vu devine si mai evident daca va spun ca locul secund a fost ocupat de grecul Haralambos Kastrantas, sosit la 6 secunde, in timp ce locul 3 a fost ocupat de belarusul Konstantsin Klimiankov (Minsk Cycling Club), in acelasi timp.

Primul dintre componentii echipei harghitene a fost argentinianul Ruben Ramos, pe 7, la 11″, care a urcat pe 6 la generalul condus de Chirico,dar fostul lider, Hugo Velasquez, a dat 49 de secunde, sarind din varful clasamentului, pe 14, fiind acum precedat, pe 13, de romanul Daniel Crista, la 33″. Crista continua, dupa ce a ciugulit un punct pe drum, ajungand la 6, sa fie lider al clasamentului cataratorilor.

In schimb, romanii Leonard Barbu a venit la 22’31”, scapand la mustata de eliminare prin depasirea timpului de control (se mai iarta asemenea situatii, ca sa ajunga totusi la finalul de duminica un pluton mai de Doamne-ajuta), iar Valentin Plesea a abandonat. Cum spuneam, duminica este ultima etapa, cea mai lunga, de 169 km.

* Cursa ciclista din sudul Frantei, Route du Sud, a ajuns in Pirinei, cu etapa a 3-a, dintre Saint Gaudens si Gavarnie-Gendre, victoria revenind detasat francezului Pierre Rolland (Cannondale), in 4h56’06” pe 167 km. Lider al clasamentului general inaintea ultimei etape, de duminica, a devenit elvetianul Silvan Dillier (BMC), urmat la doar o secunda de ecuadorianul Richard Carapaz (Movistar), dintre acestia doi urmand sa aflam si succesorul columbianului Nairo Quintana in palmaresul competitiei organizate de ziarul Depeche du Midi.

 

Advertisements