* Nicu Vlad, presedintele federatiei noastre de haltere, a fost ales si presedinte al Comitetului tehnic al Federatiei internationale de haltere (IWF), functie deosebit de dificila, in conditiile in care se vorbeste tot mai insistent ca introducerea unor noi probe in programul olimpic (la natatie, scrima, cele 5 sporturi recent incluse) se va face la Tokio-2020 pe seama halterelor.

Adica, pe sleau spus, ca sa se pastreze limita de contingent al sportivilor, stabilita la 10.500, daca se creste intr-o parte se scade in alta, iar halterele sunt vulnerabile din cauza valului de cazuri de dopaj. Deocamdata, insa, probele introduse in programul olimpic sunt fie cu pondere numerica mica (scrima, de pilda), fie urmaresc egalitatea sexelor, adica probe mixte (la inot, cum s-a spus), ceea nu duce neaparat la cresterea numarului de sportivi.

Oricum, functia lui Nicu Vlad este foarte importanta, cea mai importanta din punct de vedere pur sportiv in orice organism international. Important este si faptul ca in curand, peste 2 zile doar, romanul va fi prezent in calitatea sa nou-nouta fix la Tokio, unde incep CM de haltere pentru juniori. Are, asadar, prilejul sa se vada cu lumea buna din capitala Japoniei…

* Poate astfel de lucruri, cum este si cel de mai sus, trec neobservate, poate chiar plictisesc, dar eu imi asum riscul si observ, pentru dvs, ca, desi a castigat meciul cu Coreea de Sud din preliminariile CM de fotbal din 2018, selectionerul Qatarului, uruguayanul Jorge Fossati, si-a dat, imediat dupa victoria care mentine in cartile calificarii echipa, demisia. Fossatti, foarte bine platit, aflat doar de un an in Qatar, pare un om bine informat, neputand, cred, trece cu vederea situatia politica din zona.

* Turneul de la Roland Garros, ca mai toate terenurile de zgura, mai ales unul de Mare Slem, a sleit de puteri multe jucatoare, asa ca semifinalista Karolina Pliskova, nr. 3 mondial, a anuntat ca nu va mai participa la turneul de la Birmingham, de pregatire pentru iarba de la Wimbledon. Astfel ca eu unul ma astept ca si Simona Halep sa se gandeasca serios daca nu este cazul sa-si mai traga sufletul dupa Paris, mai ales ca ea a juca si un meci in plus (si ce meci, finala, si ce finala…) fata de Pliskova.

PROGRAMUL TV, joi, 15.06.2017:

12:00 Tenis, WTA • Digi 2 Turneul din ‘s-Hertogenbosch

12:00 Tenis, ATP • Eurosport Turneul din Stuttgart

17,30 Fotbal (baraj), Digi 1, Dolce 1, Look UTA-Poli Timisoara

19,00 Handbal M (CE preliminarii), TVR 2  Romania-Belarus

21,00 Atletism, Digi 3 IAAF Diamond League

22:00 Fotbal, Spania • Digi 2 Cadiz – Tenerife

Advertisements