* Inca din prima zi, scrima romaneasca si-a indeplinit obiectivul anuntat la debutul Campionatelor europene de la Tbilisi de presedinta FR Scrima, Laura Badea-Carlescu, cucerind, prin Bianca Pascu, medalia de bronz la sabie.

Nu stiu cum se face, dar parca ne aflam in plina efervescenta zodiacala, cum vorbim de un sportiv remarcat, cum tocmai ce aniverseaza, ba urmeaza sa implineasca in zilele respective o anumita varsta. Ei bine, chiar maine dinamovista implineste 29 de ani…

* Dar pentru ca vorbim de scrima, un sport care ne mai tine in viata pe la Jocurile Olimpice, avem noi talent la sportul asta, in care trebuie istetime si prezenta de spirit, mai ales, nu neaparat forta, iata ca vestea cea mai buna vine dinspre Comitetul International Olimpic (de fapt a venit mai de cateva zile, dar am fost ocupati pana peste cap…): la JO-2020 de la Tokio programul este reintregit in concursul de scrima, reintrand toate armele si toate probele. Poate stiti, dar de pilda, spada fete, aurita noastra spada de la Rio, disparuse din intrecerea pe echipe, iar acum va fi din nou pe plansele ornate de cele cinci cercuri.

* Un site foarte aplicat, cu informatii elaborate atent, mai ales din fotbal, sportb.ro, “pentru bucuresteni”, face o extrem de interesanta remarca: FRF nu prea are, daca se tine de lege, cum organiza barajele de promovare in liga a 3-a, 20 dintre cele 41 de campioane judetene, deci castigatoarele seriilor din liga a 4-a, neavand Certificatul de clasificare sportiva, obligatoriu, potrivit legii, CIS!

La astea se adauga 9+1 campioane incerte, adica fara acte in regula. Special am scris 9+1, pentru ca acel 1 este al campioanei Bucurestiului, care va fi desemnata la Comisia de recurs a FRF, castigatoarea ligii a 4-a fiind contestata, intrucat a folosit jucatori pe fals, ba a si imprumutat jucatori la echipe pe care le-am numi satelit, sa faca jocuri.

Doamne, a innebunit lumea, se trantesc meciuri si la amarastenii astia, nu stiu ce sa mai zic!

* Etapa a 2-a a Turului ciclist al Elvetiei a fost castigata de australianul Michel Matthews, de la echipa lui Tom Dumoulin, recentul invingator al Giro, sprinterul de la Antipozi preluand si tricoul galben. In clasamentul general, Matthews ii precede pe Peter Sagan si… Tom Dumoulin. Puneti prinsoare ca o data cu aparitia in cursa a muntelui australianul nu ar fi dezamagit daca ar fi deposedat de tricou chiar de cel mai bun catarator dintre cei de pe podium, fix Dumoulin?

* PROGRAM TV, marti, 13.06.2017:
4,00 NBA (finala, meciul 5), Dolce 1 – Golden States Warriors-Cleveland Cavaliers
12,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la ‘s-Hertzogenbosch
12,00 Tenis, Eurosport – Turneul ATP de la Stuttgart
13,00 Fotbal (amical), Dolce 1 – Brazilia-Australia
20,30 Handbal F (baraj CM), TVR 2 – Austria-Romania
21,00 Fotbal (amical), ProTV – Romania-Chile
22,00 Fotbal (amical) – Franta-Anglia