* Consiliul de Administratie al Federatiei Române de Handbal a judecat, în urma cu vreo ora, memoriul depus de CSM Bucuresti dupa meciul 2 al finalei Ligii masculine, care, mai nou, se numeste, hodoronc-tronc, dar asta-i alta poveste, Liga zimbrilor, dupa cum se vede si din poza de pe pagina de FB Dinamo.

Invinsi pe teren (si nu o data, ci tot sezonul, cu o calificare in play-off de pe locul 5), cei de la CSMB au cerut rejucarea pe motiv ca oficialii de la masa nu ar fi fost pe final atenti la eliminarile dictate. Normal, pentru ca nu se poate rejuca un campionat pe o eroare care nu a influentat de niciun fel rezultatul final (adica 2 victorii in finala, ultima la lovituri de la 7 m, necontestate), Consiliul de Administratie a respins memoriul. MECIUL NU SE REJOACA! Dinamo este campioana, pentru a doua oara consecutiv. Decizia CA al FRH a fost luata în unanimitate.

 
CSM Bucuresti oricum se cam afla in criza, presedintele Alin Petrache fiind destituit miercuri, pentru ca, dupa cum s-a auzit, pregatise sarbatorirea unui deceniu de la infiintarea gruparii platita de primaria generala de vreo 700.000 euro, ceea ce dadea prost la politichia primaritei din Voluntari. Chiar devenise de poveste. Pai daca la 10 ani cheltuiesti cu aniversarea 700.000 euro, pentru o mana de performante, cam cati bani ai pentru activitate?

 
* La Universiada de vara de la Taipei (19-30 august), Romania va avea o delegatie de nu mai putin de 120 persoane, la 11 discipline: atletism, haltere, tenis de masa, volei, inot, sarituri în apa, gimnastica, baschet, scrima, polo si judo.

 

Implicate sunt, in afara de federatiile sportive respective, evident, in primul rand Ministerul Educatiei si Federatia sportului scolar si universitar, ceea ce este de bun augur, aceste organisme implicandu-se, totusi, cam putin in activitatea sportiva, desi ar avea un rol mare.

 
In fine, numarul mare de participanti de la noi cred ca este dat si de faptul ca gazdele asigura oarece facilitati, pentru ca Taiwanul este dornica sa fie recunoscuta pe plan mondial, fie si sportiv, lucru nu tocmai lesne de realizat din cauza presiunilor Beijingului. Dar tara, a fost fiica-mea acolo, este absolut superba, iar Taipeiul, o minunatie, deci conditiile vor fi dintre cele mai bune. Poate la cazari va fi mai stramtoare, asiaticii de pe aici nefiind mari amatori de spatii largi…

 
* Ceva frumos, o delicateta: satul sa o mai dea dupa cedru sau ce-or avea ei pe acolo, prin Cecenia, seful republicii ex-sovietice, actualmente cat se poate de autonnome sub steaua Kremlinului, Ramzan Kadirov, il stiti, personajul acela care umbla cu un kalasnikov placat cu aur, a decis: clubul de fotbal Terek din capitala Groznii va purta numele tatalui, adica se va numi “Ahmad”. Care joaca, in prima liga rusa, terminand campionatul pe un neverosimil loc 5, pe “Ahmad Arena”, vezi bine.

 
Ahmad Kadirov, un erou cecen cu convingeri schimbatoare, s-a aliat cu Putin dupa ce a fost un contestatar al Moscovei, cu arma in mana, a murit intr-un atentat in 2004, in timpul unei ceremonii, chiar in tribunele stadionului.
* PROGRAMUL TV, vineri, 9.06.2017:

 

03:00 Hochei, NHL • Dolce 1 Penguins – Predators

 

13:05 Fotbal, Amical • Dolce 1 Brazilia – Argentina

 

14,30 Tenis, Eurosport – Turneul de la Roland Garros

 

16,15 Ciclism, Eurosport 2 – Criterium du Dauphine

 

17,30 Tenis, Eurosport, Eurosport 2 – Turneul de la Roland Garros

 

20,00 Handbal F, TVR2 – Romania-Austria (baraj CM)

 

21,45 Fotbal, preliminarii CM, Digi 1 – Suedia-Turcia

 

21,45 Fotbal, preliminarii CM, Digi 2 – Letonia-Portugalia

 

21,45 Fotbal, preliminariile CM, Digi 3 – Estonia-Belgia

Advertisements