* Etapa a 4-a a traditionalei curse cicliste Criterium du Dauphine, ajunsa la a 69-a editie, un contratimp individual pe 23,5 km, s-a incheiat la Bourgoin-Jallieu, miercuri, cu victoria australianului Richie Porte (BMC), in 28’07”, cu 12 secunde mai repede decat campionul mondial al specialitatii, germanul Tony Martin si cu 24 secunde fata de spaniolul Alejandro Valverde, in timp ce detinatorul trofeului, Chris Froome (Sky) a dat 37 secunde, venind pe 8.

 

Cum purtatorul tricoului galben, belgianul Thomas De Gendt (Lotto Soudal), a venit al 9-lea, la doar 42 secunde de castigator, el isi pastreaza postura de lider al clasamentului general, fiind urmat acum de Porte la 27″ si de periculosul Valverde, recordmanul de victorii in sezon, acum la 51″. Joi este o etapa favorabila sprinterilor, de 175,5 k, intre Tour-de-Salvagny si Macon.
* Si a doua dublista romanca aflata in sferturi, Raluca Olaru, care face cuplu cu ucraineanca Olga Savciuk, s-a oprit in aceasta faza a competitiei de la Roland Garros, rezultat cu totul onorabil. Mai ales ca miercuri a cazut de pe un cal frumos, invingatoare fiind perechea favorita 3 a turneului de Mare Slem, Yung-Jan Chan (Taiwan)/Martina Hingis (Elveþia), cu 6-2, 6-1. Urmeaza felicitarile, masa si dansul, ca esticele noastre au si cu ce, incasand 72.000 de euro pentru isprava lor.

 
* Cum va anuntam, reprezentantii Sindicatului national sport si tineret (de pe a caror pagina de Facebook am luat si poza de mai sus) au pichetat astazi sediul Ministerului Tineretului si Sportului, nemultumiti ca sunt sariti mereu de la marirea salariilor. Intr-un moment in care ne dam de ceasul mortii ca nu mai avem antrenori, toti au plecat in strainatate, plus alte categorii de specialisti in sport, care au contribuit din plin la miile de medalii internationale, ne permitem sa batjocorim astfel de meseriasi cu 1.500 lei lunar!

 
In cele din urma se pare ca s-a ajuns la un acord, semnandu-se un Contract colectiv de munca, dar si o promisiune ferma ca lefurile vor creste chiar de luna viitoare, cu 20 la suta, nu la Pastele cailor, cum pare ca ne arata Legea salarizarii, aprobata intr-o veselie chiar miercuri in Parlament. “Ne pleaca medicii, ne pleaca IT-isti, nu mai avem meseriasi”, dar de o mana de oameni superspecializati, cautati cu lumanarea in lumea larga, cum sunt, de pilda, antrenorii nimeni nu spune nimic. Ei mananca pasiune sau ce?
PROGRAM TV, joi, 8.06.2017:

04:00 Baschet, NBA • Dolce 1 Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors

13:00 Tenis • Eurosport Roland Garros

16:00 Ciclism • Eurosport 2 Criteriul Dauphine

21:00 Atletism • Digi 2 IAAF Diamond League

Advertisements