* Criterium du Dauphine este si nu prea cursa de pregatire pentru Turul Frantei, in programul marilor favoriti, precum Froome, Contador si Aru, de pilda, dar este un prilej anul acesta de iesire la rampa pentru lupii tineri, dintre care unii, precum sprinterul Demare, vor popi plutonul din Marea Bucla, peste o luna.

Iata, marti etapa a 3-a a fost castigata de tanarul rutier olandez Koen Bouwman, 23 de ani, care a finalizat de o maniera de ciclist cu sange rece, matur (talentul nu se mai pune, este profesionist) o evadare de 6 curajosi inca de la start (Bouwman, Vermeulen, Nauleau, Backaert, Pacher, Siskevicius), care a lasat din nou tenorii cu ochii in soare.
Bouwman (Lotto Jumbo), catarator, se vede dupa tricou, invingator la sprint, a parcurs cei 184 km ai etapei dintre Le Chambon-sur-Lignon si Tullins, cu un traseu valurit, nu dintre cele mai usoare, in 4h06″06″, fiind urmat de lituanianul (ce ziceti, ciclisti romani, noi unde suntem?) si de belgianul Frederik Backaert.
Lider al clasamentului general se mentine belgianul Thomas De Gendt (Lotto Soudal), practic clasamentul general este inghetat, cel mai bine clasat dintre ciclistii cu pretentii fiind ubicuul spaniol Alejandro Valverde, pe 8, la 1’09”.
Miercuri va fi un contratimp individual de 23,5 km, sa vedem daca vom avea totusi miscari in fata, ca se apropie sosirea finala si nimic!
* Managerul reprezentativei de rugby a Japoniei, neozeelandezul Jamie Joseph compara echipa Romaniei, magulitor, cu Irlanda, din politete, pentru ca niponii vor juca pe 10 iunie cu Romania, apoi cu Irlanda, dar si pentru ca ne pretuieste. Dovada ca se gandeste nu sa contracareze punctele noastre forte, ci sa faca propria tactica.
Cam asa gandeste un antrenor adevarat, iata: “Daca vom analiza punctele lor forte, atunci noi am avea a doua sansa. Daca vom juca insa in viteza, atunci cred ca vom putea obtine victoria”.

Abia astept meciul, chiar, stie cineva daca putem prinde imagini in direct sambata? Daca da, toarna aici, vorba fostei Academia Catavencu!

* Pe mine a inceput deja sa ma amuze conferintele astea de presa ale lui Christoph Daum, pe care il percep, sa ma ierte, un gargaragiu demn de cel care l-a angajat, Burleanu Razvan. La o intrebare clara, adica “Daca veti pierde selectionata Romaniei pierde cu Polonia, va dati demisia”, alde Daum, a carui experienta orientala se vede de la o posta (nu exista neamt sau malgas, ci destept sau prost, smecher sau cinstit, diferentele sunt doar de educatie si legi), raspunde: “Si daca imi dau eu demisia se fac fotbalistii romani mai buni?”.
Daum-sofistul, ce mai. Plus ca, dar aici nu este numai vina lui, ci si a jurnalistilor, nu scoate o vorba despre celelalte meciuri ale grupei, zice doar ca daca luam un punct noi ramanem in carti pentru locul 2. Dar Muntenegru si Danemarca, echipe cu care vom juca in deplasare, nu mai presteaza, daca noi luam 1 punct si ei cate 3 ce se intampla? Hai gata, ne-ai parlit cu staff cu tot de un milion si ceva de euro pe an (daca nu ai impartit in mai multe), Herr Daum, ar fi timpul sa ne lasi…
PROGRAM TV, miercuri, 7.06.2017:

15:00 Tenis • Eurosport, Eurosport 2 Roland Garros16:00 Ciclism • Eurosport 2 Criteriul Dauphine21:15 Handbal M • Dolce 2 Wetzlar – Lowen22:00 Fotbal, Amical • Digi 2 Spania – Columbia