* Fara toate documentele oficiale ale campionatului in fata, de vreme ce in timpul sedintei se mai juca meciul ASA Tg. Mures-CSM Poli Iasi (scor 1-1), Comitetul Executiv al Federatiei romane de fotbal a omologat rezultatele sezonului 2016-2017 al Ligii I.

Cu Viitorul declarata campioana nationala, asa cum a fost pe teren, unde constantenii lui Gica Hagi au castigat 2 puncte in plus de-a lungul intregii competitii, iar in play-off au batut in lupta dreapta pe urmatoarea clasata, FCSB.

Ca ar fi astfel, Gigi Becali sa o spuna la TAS, ca sa ne facem definitiv de ras, ceva in genul “iar au napadit astia din Romania cu mana intinsa” la Lausanne. Un arbitru roman, acreditat la Tribunalul arbitral pentru sport  spunea ca Romania bate la scor orice alta tara din lume, avand peste 100 de plangeri inregistrate, in special la fotbal.

La votul de luni, din cei 12 prezenti (Argaseala si Prunea nu au participat, primul ca sa nu voteze impotriva, facandu-se de ras, pentru ca viata in fotbal e lunga, nu doar cat vrea Becali, al doilea pentru ca tocmai a fost dat afara de la Iasi, probabil) 11 au votat pentru, singurul impotriva fiind reprezentantul nefericitei Ligi secunde, unul Brasoveanu, adica trimisul unui faliment cvasi-total, unde nici retrogradate nu sunt, nici macar nu s-a atras atentia sa se modifice ROAF-ul, ca e depasit, nu mai exista doua serii in Liga a II-a!

Pentru ca nu stiu daca va dati seama, dar Liga I nu a fost reprezentata deloc, iar divizia cu cele mai multe echipe disparute (una dintre ele a terminat cu 1 punct, ca s-a retras cam de la inceput), altele nu s-au mai prezentat la meciuri ca nu au avut bani a fost impotriva. Asadar, cine conduce fotbalul nostru?

In fine, acum sa vedem daca mai lungim boala, ca sa aiba pipereanul ce vorbi pe la televiziuni, ca pare ca nu se satura, obisnuit sa fie bagat prea mult in seama.

* Tot luni, in sauna numita Sala Rapid, Dinamo Bucuresti a cucerit al 14-lea titlu national la handbal masculin din istorie, al doilea consecutiv, dupa ce a invins cu scorul de 24-23 (dupa lovituri de departajare) pe CSM Bucuresti, a doua victorie, dupa cea, tot la limita, de saptamana trecuta.

Nu vreau sa le stric bucuria baietilor, dar zau asa, mai ales in prima repriza parca s-a jucat cu o minge medicinala, vezi si scorul, 9-8! In 30 de minute! Si 20-20 dupa 60 de minute.

Prea multa tensiune aiurea, cu accente de isterie, inclusiv de la comentatorii, evident partinitori, care uita, din patima contra, sa dea elemente esentiale de regulament in timp util, arbitrand ei meciul, cand e fault, cand e eliminare. Evident, doar pentru o echipa, de la clubul cu deplasari mai multe si mai cornute!

Felicitari, la urma-urmei, alb-rosii au castigat competitia la care au participat, nu vreuna ideala, iar faptul ca au facut in premiera si eventul, dupa cucerirea Cupei Romaniei, precum si comportarea decenta din Liga campionilor ar putea insemna un inceput bun. Ei, daca ar avea banii “Tigrilor” de la CSM Bucuresti alta ar fi situatia, nu?

Advertisements