Intr-o atmosfera de vacanta, duminica s-au disputat cele trei meciuri decisive pentru clarificarea, cat de cat, ca te poti astepta la orice, TAS, ONU, fel si chip, echipelor retrogradate, cea la baraj (cu cantec regulamentar, veti revedea) si salvata de la haul Ligii a II-a.

Daca sunteti cu adevarat interesati de aceste chestii, eu nu fac decat sa va reamintesc rezultatele si consecintele acestora. Asadar, Concordia Chiajna, invingand in deplasare pe teren neutru, cu 1-0, pe FC Voluntari, s-a salvat in extremis, ca sa vorbesc si eu ca, noasa, cronicarii, Poli Timisoara, egaland la 2 dupa 0-2 la Medias, iar Pandurii Tg. Jiu, invinsa in prelungiri, dupa ce egalase tot in prelungiri, de FC Botosani, iesita, ca prin minune, din vacanta, a retrogradat, alaturi de vechea condamnata ASA Tg. Mures.

Astazi, Comitetul Executiv al Federatiei romane de fotbal urmeaza, cum a promis, sa omologheze clasamentul Ligii I. Sedinta incepe la ora 16,00, iar aceasta oficializare a fost amanata, desi Liga profesionista ceruse acest lucru pentru play-off inca acum o saptamana, pentru ca, s-a precizat, trebuie incheiate toate meciurile.

DECAT, cum ar zice un baiat de baiat, ca la ora 15,00 nu s-au incheiat meciurile, la ora 15,00 fiind programat ultimul meci al acestei editii, ASA Tg. Mures-CSM Poli Iasi. Cum vor face ‘executivii’ fotbalului nostru, iau cate o branzica cu rosii, ciugulesc o maslina in colectiv, asa, prieteneste, ca e o armonie ce nu s-a mai pomenit la FRF, aruncand cate un ochi la televizor, sa vada cum se termina meciul?

Dar omologarea rezultatelor nu se face pe documente, o foaie de arbitraj, rapoarte de la brigada de fluierasi si liniori, de la observatori (2 buc, costa si asta cate o caciula de bani, dar sunt buni pentru recompense, cu cat esti mai cuminte, ridici mana la timp, cu atat esti mai delegat…)? Nu exista o comisie de competitii care sa avizeze omologarea rezultatului? Le facem asa, pe genunchi?

Ma rog, sa zicem ca se omologheaza astazi clasamentul final al sezonului Ligii I 2016-2017, desi totul pare o bascalie, a fuseraie totala. Urmeaza anuntarea, oficiala, a echipelor retrogradate, cum spuneam ASA Tg. Mures, asezata de multa vreme pe un ferm loc ultim, si Pandurii Tg. Jiu.

Acum, sa nu mi-o luati in nume de rau, dar de gorjeni nu are cum sa-mi para rau. Si acum pluteste in memoria colectiva manevrele liderului sindical Marin Condescu, cel care a manevrat alegerile federale prin infiintarea puzderiei de asociatii sportive fictive, model preluat de sah, ciclism, tenis, fotbal, vezi bine, mase de manevra, un veritabil cancer pentru fotbalul, brevetat in Valea Jiului.

Dar ce facem cu barajul, cu cine joaca Poli Timisoara? Pentru ca, asa cum am mai sesizat, in regulamentul la zi al fotbalului, singurul valabil, trebuie sa fiti de acord, intalnim urmatoarea informatie:

“Regulamentul de organizare a activitatii fotbalistice (decembrie 2016)
Articolul 29 – Sistemul competitional
d) Jocurile de baraj (faza III). Echipa clasata pe locul 6 in play-out va disputa un joc de baraj tur-retur cu castigatoarea jocurilor dintre echipele clasate pe locul 2 în cele doua serii ale Ligii a 2-a. Jocurile de baraj intre echipele clasate pe locul 2 in cele doua serii ale Ligii a 2-a vor fi organizate de FRF iar jocurile de baraj intre castigatoare si ocupanta locului 6 in faza play-out vor fi organizate de LPF.”

Este cat se poate de clar, FRF habar nu are ca in Liga a 2-a exista o singura serie. Dar se pare ca nu stie multe lucruri, asa ca ii voi spune eu o mica “Poveste din Divizia B”, cum se intitula un splendid text al lui Fanus Neagu, acum actualizat:

“- FCM Baia Mare, ACS Berceni, Soimii Pancota, Unirea Tarlungeni si CSM Ramnicu Valcea s-au desfiintat in acest sezon, dar ar mai putea sa urmeze si altele, din cauza problemelor financiare (FC Brasov, Foresta Suceava, Olimpia Satu Mare, Dacia Unirea Braila sunt câteva dintre acestea ). Metalul Resita a retrogradat in Liga a III-a, dar s-ar putea sa ramana in Liga a II-a si in sezonul viitor, deoarece este posibil sa nu se stranga un numar suficient de echipe.

P. S. Foresta Suceava nu a facut deplasarea la Calarasi, pentru meciul cu Dunarea, drept urmare, a pierdut meciul la masa verde, scor 0-3. Amenda, 1.000 lei. Daca asta nu e luare la misto… Pai daca doar calci cu o roata banda continua este amenda mai mare!”

Acestea fiind zise, urez succes deplin lucrarilor tuturor Comitetelor Executive si salut de pe acum realegerea lui Razvan Burleanu in inalta functie de presedinte al FRF, pentru propasirea fotbalului romanesc si continuarea pasilor hotaratiti pe treptele ce duc la noi culmi de progres si civilizatie. Hai LIBERARE.

FOTO: Sursa, site-ul oficial FRF; a, sa nu uit, din Liga a 2-a nu se retrogradeaza, ca nu mai raman “clienti”, cel putin asa se scrie-spune peste tot!