* Irina Begu, cu o partenera de conjunctura, chinezoaia Saisai Zheng, a reusit cea mai buna calificare a ei in proba de dublu a Turneului de la Roland, cele doua ajungand in sferturile de finala, dupa ce au dispus de compatrioatele colegei Irinei, Ying-Ying Duan/Shuai Peng, cu 6-4, 6-2, in doar 1 ora si 13 minute.

Dublista remarcabila, mai ales pe vremea cand facea pereche cu Monica Niculescu, mai anul trecut, Irina Begu are deja 240 puncte WTA, cu care urca din nou foarte bine in clasamentul probei. La aceasta se adauga si un cec asigurat de 72.000 de euro, despre care spunem doar ca le-ar sta bine sa-l dea inapoi pentru unul de 132.000 euro, cuvenit semifinalistelor.

La vreo 3 ore dupa acest succes, cuplul Raluca Olaru/Olga Savciuk a obtinut, de asemenea, calificarea in antepenultima faza a probei, dupa ce a dispus cu 6-3, 3-6, 6-2 de favoritele nr. 9, Gabriela Dabrowski (Canada)/Yifan Xu (China), astfel ca vom avea cu adevarat o saptamana a doua plina la Porte d’Auteil.

* Saptamana care incepe, la ora 12,00, pe Eurosport, cu meciul din optimi al Simonei Halep pe tabloul de simplu, care o va intalni pe Carla Suarez Navarro, cap de serie nr. 21. Diferenta dintre favorita 3 si cea 21 nu este, cum stiti, cat arata cifrele, dar Simona, care s-a antrenat duminica pe acelasi teren cu Djokovic, sarbul a si urmarit-o cateva zeci de minute cum se pregateste, se afla in forma buna, declarand ca nu mai simte vreo jena la glezna, dupa “acel teribil accident de la Roma”.

Ca o informatie interesanta, duminica a iesit din cursa detinatoarea trofeului la Roland Garros, Garbine Muguruza, eliminata de Kristina Mladenovic, cu 6-1, 3-6, 6-3, astfel ca in acest moment nu mai exista pe tabloul de simplu feminin nicio castigatoare de simplu la Paris! Adica vom avea o premiera, noi stim care vrem sa fie…

* Am ajuns s-o vad si pe asta: mai ramasese un ministru care nu si-a pus lucratorii in cap vreodata, cel de la MTS. Ei bine, alde Marius Dunca a reusit-o si pe asta, miercuri, intre 10,00 si 13,00, angajatii Ministerului Tineretului si Sportului protestand oficial, inclusiv cu pichetarea sediului!

Motivul: aceeasi varza stricata, care a reusit sa incaiere toata lumea, proiectul legii salarizarii. Unitare, bine zis, dar doar in ce priveste contestarea. Pai sunt slabe sperante pentru vreo rezolvare la MTS, daca bugetul acestui minister este mai mic decat a fost vreodata…

PROGRAM TV, luni, 5.06.2017:
3,00 NBA, Dolce 1 – Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers
11,00 Tenis de masa, Digi 2 – Campionatele mondiale
12,00 Tenis, Eurosport – Turneul de la Roland Garros
15,00 Fotbal, Digi 1, Dolce 1, Look – ASA Tg. Mures-CSM Iasi
16,00 Tenis, Eurosport 2 – Turneul de la Roland Garros
18,00 Handbal M, finala, Digi 1 – CSM Bucuresti-Dinamo (meciul 2, conduce Dinamo 1-0)