Simona Halep a intrat cu pasi hotarati in a doua saptamana a Turneului de la Roland Garros, calificandu-se in optimi intr-o maniera la fel de convingatoare ca si pana acum, dar de data aceasta a eliminat primul cap de serie intalnit, pe rusoaica Daria Kasatkina (favorita 26), in doua seturi si 1h19′, 6-0, 7-5.

Favorita 3 a turneului, dar, dupa spusele specialistilor, principala pretendenta la titlul de anul acesta la Paris, moment extrem de important intr-o cariera pe cale de a se implini deplin. Nu ca pana acum nu ar fi fost o cariera de campioana, titlurile si clasarile in primele 10 stau marturie, dar pretentiosi cum suntem legam un eventual loc 1 in lume si de cucerirea macar a unui turneu de Mare Slem.

Or cel de la Roland Garros pare cel mai potrivit pentru o jucatoare construita pe zgura, care, intre altele, are si titlul la junioare aici, la Paris, reper se pare obligatoriu pentru a-si construi viitorul pentru orice jucatoare care viseaza la cel mai bun in viata.

In ce priveste meciul de sambata, ca intotdeauna statisticile, ba chiar si scorul, parca mai mult ascund decat spun. In primul rand pentru ca ai zice ca un 6-0 face orice comentariu de prisos, dar acest scor este doar aparent zdrobitor, victoria in set fiind obtinuta cu truda si inspiratie.

De altfel, Simona a avut si un debut de set secund la fel de tare, ajungand la 3-1, dar aproape niciun punct nu a fost gratuit, a muncit din greu pentru fiecare, impingand-o pe aceasta rusoaica extrem de bine dotata tehnic si cu un psihic mai matur decat ai spune la 20 de ani pe care ii are.

Apoi, a intervenit o scadere de ritm din partea constantencei, firesc, pentru ca este greu sa tii un asemenea ritm, astfel ca Daria Kasatkina a intors de la 1-3 la 5-3, moment in care am avut, cu adevarat sentimentul, ca a venit anul in care Simona se poate impune intr-un turneu din primele 4! Nu s-a clintit, nu a avut un moment de panica, a sapat in continuare la fortele adversarei, castigand in cele din urma cu 7-5.

Desi asa pare, nu este vorba de fluctuatii, ci de faptul ca totul depinde de o minge in banda, doi-trei centimetri afara sau in teren, totul este sa o iei mereu de la inceput cu increderea pe care ti-o da valoarea. Iar daca valoare a fost tot timpul la Simona Halep in ultimii 4-5 ani, a venit si increderea solida in ceea ce poate face.

Iar urmatorul obstacol va fi o jucatoare care nu a cedat pana acum niciun set in actuala editie, favorita 21, Carla Suarez Navarro, care a eliminat-o cu 6-4, 6-4 pe favorita 14, Elena Vesnina. In fine, dupa parerea mea, Simona va fi incepand din 12 iunie, din nou pe podiumul WTA, problema aici, la Paris, este cat de departe va urca… Pentru ca se poate ajunge chiar pe primul loc!

Vesti bune si de la dublu, unde Irina Begu si noua sa coechipiera, chinezoaica Saisai Zheng au eliminat perechea cap de serie nr. 8, Abigail Spears (SUA)/ Katarina Srebotnik (Slovacia), cu 1-6, 6-4, 6-3 dupa o orã si 39 minute de joc.

Sa vezi intamplare in optimi, unde Begu va fi dominata numeric de chinezoaice, cuplul pe care il vor intalni ea si colega de dublu fiind in intregime din China, Ying Duan/Shuai Peng.

Advertisements