* Favoriti nr. 11 la Roland Garros, romanul Horia Tecau si olandezul Jean-Julien Rojer s-au calificat in ultimele 16 perechi ale probei de dublu, dispunand joi in turul secund de cuplul francez Constant Lestienne/Corentin Moutet, cu un scor de necomentat, 6-1, 6-1, in numai 57 minute, etaland o forma de zile mari, mai ales in ce priveste serviciul, 81 la suta si, respectiv 86 la suta fiind mingile castigate pe primul si al doilea serviciu.

Evident, abia de acum incep lucrurile dure, pentru ca serioase au fost si pana acum, de vreme ce sudatul cuplu constanteano-curacaoan (nu am gasit alta rima, Rojer fiind nascut in Curacao, in Antilele Olandeze) are deja sigur in banca un cec de 39.000 de euro, iar in ierarhia ATP 130 puncte.

Spun ca incep lucrurile dure, intrucat in optimi vor incrucisa rachetele aer-sol cu invingatorii din meciul Malek Jaziri (Tunisia)/Andreas Seppi (Italia) – Ivan Dodig (Croatia)/Marcel Granollers (Spania), ultimii fiind cap de serie nr. 7.

* Tot la dublu, dar feminin, a mers mai departe, alaturandu-se in faza a doua Ralucai Olaru, o alta romanca, Irina Begu, care la Paris face pereche cu chinezoaica Saisai Zheng. Cele doua au ajuns in turul secund dupa ce au trecut joi de cuplul elvetiano-sarb Xenia Knoll-Nina Stojanovic.

Atat deocamdata de la Roland Garros, in asteptarea meciurilor Simonei Halep si Soranei Cirstea, ultimele noastre reprezentante de pe tablourile de simplu.

* PROGRAMUL TV, vineri, 2.06.2017:
12:00 Tenis • Eurosport, Eurosport 2 Roland Garros
16:00 Ciclism • Digi 3 Turul Ciclist al Bihorului
17:45 Baschet M, Promovare • Digi 4 CS Cuza Sport Braila – BC Timba Timisoara
20:00 Baschet M, Promovare • Digi 4CS Politehnica Iasi – CN Aurel Vlaicu Bucuresti
22:00 Fotbal, Amical • Digi 1 Franta – Paraguay

Advertisements