Nu sunt foarte tare la statistici din cap, fara verificare, dar nu cred ca am mai avut 7 romani direct pe tablourile principale la simplu la Roland Garros! Oricum, sa ne bucuram si sa-i vedem, mai intai, dupa care vom vorbi de tragerea la sorti: Simona Halep, favorita nr. 3, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cirstea, Patricia Tig, Ana Bogdan, Marius Copil!

Despre ultimii doi trebuie sa va pun la punct cu ultimele informatii, pentru ca vineri la pranz si-au cucerit dreptul de a juca, in premiera, in turneul de Mare Slem parizian. Mai intai, Ana Bogdan a invins-o in doar 74 de minute pe veterana franceza Virginie Razzano, cu 6-4, 6-0, in ultimul tur al calificarilor, imitata doua ore mai tarziu de Marius Copil, care a dispus, in aceeasi faza, cu 6-4, 6-7 (5), 7-6 (7), de germanul Peter Gojowczyk.

Ana Bogdan, care, ca si Marius Copil, sunt pe tablourile principale la Wimbledon, asigurandu-si de la Paris si cate 35.000 de euro, deocamdata, au adunat si ceva puncte, importante, 50 WTA, respectiv 35 ATP.

In ce o priveste, ca sa stea linistita pentru a vedea tragerea la sorti de la Roland Garros, la Nurnberg, unde avea de disputat o restanta din sferturi cu kazaha Putinteva, la scorul 6-3, 3-6, 4-4, meci intrerupt aseara din cauza intunericului, Sorana Cirstea a incheiat repede conturile, castigand astazi la pranz 2 ghemuri si, cu 6-4 in decisiv, s-a calificat in semifinalele competitiei din Germania.

Ca sa va dati seama de diferenta de valoare, pecuniara in primul rand, a turneelor in circuitul profesionist, pentru penultima faza la Nurnberg Sorana Cirstea are in mana un cec de 9.274 euro (fata de 35.000 pentru prezenta in primul tur la Roland Garros), dar si, mai important, 110 puncte WTA. In semifinale, Sorana va intalni o jucatoare venita din calificari, cehoaica Barbora Krejcikova, cu care se confrunta prima oara.

Ei si acum, tragerea la sorti de astazi, de la Paris, cu precizarea ca Ana Bogdan si Marius Copil nu aveau cum sa-si afle adversarii decat dupa incheierea calificarilor.

Asadar, Simona Halep (cap de serie nr. 3) joaca in primul tur cu Jana Cepelova (Slovacia, 88 WTA), Irina Begu cu Mariana Duque-Marino (Columbia, 114 mondial), Monica Niculescu se confrunta cu tanara estona Anett Kontaveit (52 WTA), Sorana Cirstea se va intalni cu o nuca tare, chinezoaica Shuai Peng (39 WTA, dar si 31 de ani, totusi…), iar Patricia Tig are de asemenea o adversara de marca, pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova (17 WTA).

Vom avea o saptamana viitoare plina, cu speranta ca vom umple si urmatoarea saptamana cu prezente romanesti.

Advertisements