Acest blog este un blog sportiv, asa ca va dati seama ca nu-mi face absolut nicio placere sa scriu textul de mai jos, pentru ca, desi e vorba de fotbal si de un stadion, de fapt nu despre sport este vorba, ci de aceeasi moara de vorbe fara nicio finalitate.

Asa ca voi fi foarte scurt, limitandu-ma doar sa consemnez asa cum vad eu lucrurile. In primul rand, intrarea la rupere dintre LPF si FRF, despre care v-am spus si ieri, continua, absolut disgratios si fara niciun sens.

Astazi a venit randul FRF sa dea replica, intrucat a avut Comitet Executiv (ieri incepuse LPF, cu Adunarea Generala), fotbalul jucat in sedinte lasand urmele pe care le vedem: nationala cade inexorabil in ierarhia FIFA, vreo 30 de locuri in 2-3 ani, cluburile nu mai prind grupele Ligii campionilor, iar noi vorbim discutii.

Intr-o conferinta de presa plina de bazdac si cu replici de toata jena (de pilda a fost intrebat un ziarist daca a facut lectii de istorie la scoala, dupa care am aflat ca izvoarele istorice sunt scrise si orale, iar asta cu oralele este de rasul lumii, nu mai insist, confunda istoria cu folclorul…), am aflat doar ca nu s-a decis nimic in respectiva sedinta.

Adica, nu s-a omologat play-off-ul, normal (cam ciudata propunerea LPF, sa omologhezi o competitie pe bucati, de aia nu ma omor sa ma bag in ciorba asta puturoasa), urmand sa se omologheze rezultatele finale ale sezonului, in Comitetul Executiv din 5 iunie.

Deci, inteleg, ca de fapt nu se asteapta si barajul ramanere-promovare in Liga I, asa ca se continua reglementarea la foaie-verde-foi-si-o-fraga, vorba poetului popular, care face istorie orala…

In fine, treceti la NU si punctul de pe ordinea de zi a CEx cu propunerile legate de modificarea regulamentului, iar explicatia data de prezidentul Burleanu este absolut naucitoare: “Dupa cum spune TAS! Daca da castigatoare Viitorul, ce sa mai modificam?”. Deci, programatic, lasam regulamentele in coada de peste, ca sa avem cu ce ne duce la TAS. Tare, nu?

Apoi, am aflat ca la Adunarea Generala de sambata (o fuseraie, ca trebuie oamenii sa dea fuga la finala Cupei, nu?) nu va fi propus niciun procent “de solidaritate”, ci doar principiul (sic!).

Singura chestie pe care se pare ca o vor aproba este cea prin care Comitetul Executiv va fi alcatuit cu oameni ai actualului staff federal, mai putin cu Liga I si alte chestii nereprezentative. Intelegem ca reprezentativ este fotbalul amator, ca si cum federatia nu se ocupa de sportul de performanta, ci de cel de masa. Iti sta mintea in loc!

Sa inchei cu stadionul Dinamo, in privinta caruia, dupa conferinta de presa a doamnei ministru de interne este ca a ramas cum stiti, ca-n gara!

Adica am auzit vreo 10 minute indignari de forma, dar absolut nimic concret. Iar concrete si importante erau putine lucruri:

1. HG data de Executivul Adrian Nastase privind asocierea dintre organizatia lui Nicolae Badea si CS Dinamo se anuleaza, printr-un act similar;

2. MAI va comunica catre Compania Nationala de Investitii, ca administrator special, din partea proprietarului, statul, ca Parcul sportiv Dinamo Bucuresti este liber de sarcini, se poate investi! Exact cum a facut MApN pentru stadionul din Ghencea.

Restul, chestii de genul “vom grabi discutarea insolventei”, este o vrajeala fara nicio finalitate, pierdere (voita?) de timp. Eu asta inteleg din toata aceasta nesfarsita discutie fara nicio noima!

Mai ales ca exista, in chiar acelasi guvern, un caz similar: Ministerul Apararii. Pur si simplu se poate lua documentul de la colegii de guvern, se copiaza schimbandu-se MApN cu MAI si adresele arenelor respective, dupa care discutiile cu terti (cum a fost “Becali sa-si ia tabela de marcaj, amenajarile de la oficiala” etc) se rezolva separat…

Advertisements