* Campionul olimpic de haltere, Nicu Vlad, presedinte al federatiei noastre, a anuntat ca va candida la sefia federatiei internationale (IWF), considerand ca, desi sunt 7 candidati, are 25 la suta sanse, intrucat doar inca 3 postulanti la alegerile din 29-30 mai pot pretinde cu adevarat postul.

Este vorba de ungurul Ajan Tamas, actualul presedinte, Antonio Urso (Italia) si Mohamed Yousef Al-Mana (Qatar).

Daca vreti o parere personala, cele mai multe sanse la congresul de la Bangkok, pe hartie, le-ar avea Tamas, pentru ca asigura la Budapesta sediul federatiei si infrastructura, singurul lucru care i-ar putea slabi pozitia, unul dar foarte dur, fiind belele prin care au trecut halterele in anii de cand ungurul este fie secretar general fie presedinte. Oricum, lumea sportului vrea o schimbare in aceasta disciplina, prea lovita de scandaluri si suspendari in ultimii ani.

Din IWF fac parte 192 de federatii nationale, dar, tocmai din cauza problemelor avute, doar 152 voteaza. Om dintr-o bucata, Nicu Vlad incearca sa se descurce in hatisul de aliante continentale si, de ce nu, de interese la varful unui organism mondial. Succes, ar fi cam singurul roman la acest nivel!

* Dupa cum stiti, exact peste o saptamana se pronunta, fara alte infatisari sau depozitii, pe 31 mai, asadar, Curtea de Apel Bucuresti va da decizia finala, definitiva si executorie, in procesul U Craiova (Mititelu, ca sa precizez, ca a avut acest club zeci de denumiri, combinatii nesfarsite) si, in principal, inculpatii Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, in care exista si o latura civila, in care este implicata si FRF de circa un sfert de miliard (da, da) de euro.

Si iata, ca Mircea Sandu s-a mai captusit cu un proces penal, de pe cand era presedinte al FRF, pentru infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, delapidare si spalare de bani, totul legat de un contract privind constructia unui centru de fotbal la Buftea. Suma, provenita de la FIFA si despre care procurorii DIICOT spun ca au fost matrasiti (ei folosesc alti termeni, stiti dvs…) este parfum de tei fata de cea de mai sus – sub 1 milion de euro!

Dosarul se afla in faza urmaririi penale, prima faza procedurala, alaturi de Nasu’ fiind pusi sub acuzare Bogdan Petculescu, Ziv-Asher Tetelman si Puiu Tetelman. Vorba aia, sa vedem, sa mai asteptam, unde a mers mia, merge si suta. Vai de capul nostru…

* Poate vorbim si de ceva sport, cum ar fi faptul ca Ana Bogdan a reusit sa treaca in turul secund al calificarilor pentru Turneul de Mare Slem de la Roland Garros. Asta este vestea buna. Vestea proasta este ca a scos tot o romanca, asa au vrut sortii, invingand-o pe Alexandra Dulgheru, cu 2-6, 6-3, 7-6 (5). E bine, oricum, Ana Bogdan fiind si mai in forma, 106 mondial in acest moment, ceea ce, din jocul datelor limita pentru inscrieri, ii va aduce prezenta la Wimbledon direct pe tablul de 128!

PROGRAM TV, joi, 25.05.2017:
04:00 Baschet, NBA • Dolce 1 Golden State – San Antonio
04:00 Hochei, NHL • Dolce 2 Anaheim – Nashville
11,00 Tenis, Eurosport 1, Eurosport 2 – Turneul de la Roland Garros
11,00 Tenis, Dolce 2 – Turneul ATP de la Lyon
12,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Strasbourg
14,00 Ciclism, Eurosport – Turul Italiei
17:30 Fotbal, Liga 2 • Dolce 1 UTA – Balotesti
18,30 Tenis, Eurosport – Turneul de la Roland Garros
19,00 Tenis, Eurosport – Turneul ATP de la Geneva
20:30 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Dolce 1, Look FC Botosani – CSM Poli Iasi

Advertisements