Duminica, in finalele Campionatelor europene de canotaj pentru juniori de la Krefeld, langa Dusseldorf, 7 din cele 8 echipaje romanesti participante au urcat pe podiumul de premiere, iar nu mai putinde 4 dintre acestea, pregatite de antrenorul coordonator Dorin Alupei, au cucerit medaliile de aur, succes care ne da mari sperante in perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokio, din 2020. Sa-i tina!

Iata, insa, culese de pe Facebook, de pe pagina federatiei conduse de Elisabeta Lipa, si numele campionilor europeni din tara noastra, precum si celelalte echipaje medaliate, un tir grupat de exceptie. Si va atrag atentia: fix jumatate dintre echipajele romanesti prezente la startul competitiei au cucerit titlurile!

Asadar, medaliile de aur au fost cucerite de schifurile de 2 rame fara, atat la feminin, prin Adriana Ailincai si Maria Tivodariu, cat si la masculin, unde noii campioni europeni de juniori se numesc Florin Lehaci si Constantin Berariu (La multi ani, sa dai o bere!).

Am mai luat aur la 4 vasle fete (Larisa Rosu, Simona Radis, Andreea Grapinoiu si Tabita Maftei) si echipajul de 8+1 fete (Elena Danut, Elena Ciritel, Monica Andron, Madalina Morosan, Andreea Popa, Raluca Dinulescu, Maria Magdalena Rusu, Vasilica Rusu, Victoria Petreanu).

Cu medalie de argint au fost recompensati baietii, cei de la 4 vasle si 8+1, in timp ce bronzul a revenit barcii feminine de 4 rame. Felicitari, ne-a mai venit inima la loc, mai ales ca mai sunt 3 ani pana la proba de foc a unei cariere sportive.

* Si pentru ca tot am mai deschis o postare, sa adaug ca Steaua Bucuresti a cucerit titlul national la polo pe apa, dupa ce duminica a invins cu 6-5 (4-3, 2-0, 0-1, 0-1), in meci decisiv (3-1 la general) pe CSM Digi Oradea, acesta fiind al 25-lea trofeu al bucurestenilor si al doilea consecutiv, dupa ce oradenii dominasera nu mai putin de 10 ani competitia interna.

* Surpriza si nu prea in finala masculina la Roma: germanul in varsta de numai 20 de ani Alexander Zverev l-a invins cu 6-4, 6-3 pe sarbul Novak Djokovic, care zilele trecute si-a serbat cei 30 de ani de viata, jucatorul aflat pe locul 17 in lume cucerind astfel primul sau titlu intr-un turneu ATP Masters, al treilea din cariera de cand este pe circuitul profesionist.

Advertisements