Neprevazutul a fost la post, doua zile la rand in favoarea ucrainencei Elina Svitolina, care, dupa ce a trecut in doar 25 de minute de semifinale, in urma accidentarii, sambata, a Garbinei Muguruza, a beneficiat, din nou, de accidentarea, in finala, a Simonei Halep, in momentul in care totul parea ca romanca isi impunea jocul etalat timp de o saptamana, conducand cu 5-2.

Asa, insa, trofeul a fost adjudecat de Svitolina, cu 4-6, 7-5, 6-1, obtinand a 31-a victorie in acest sezon, cea mai buna comportare a unei jucatoare in circuit pe 2017, al 8-lea titlu din cariera, din 10 finale jucate, procentaj, de asemenea, unic.

Simona Halep ramane cu regretul ca nu a putut dubla succesul de la Madrid, dar se poate declara multumita de perioada prin care trece, care o va duce in preajma sau chiar pe podiumul ierarhiei mondiale. A dat dovada, de asemenea, de o aleasa sportivitate, incercand sa nu-i umbreasca victoria partenerei sale de joc, pentru ca inca un abandon, dupa cel din semifinale, ar fi dat o impresie nu tocmai favorabila.

Si totusi, dupa acel moment al rasucirii gleznei, care parca ne-a durut si pe noi, urata la vedere, Simona Halep s-a adunat exceptional, cum o tot face de multa vreme, a trecut peste momentele de cumpana, care au dus-o la pierderea a 2 ghemuri consecutiv, si si-a adjudecat setul prim, dupa care a dus cum a putut a doua mansa, cu break in primul ghem, a fost din nou condusa, cu 3-1, a avut puterea sa egaleze din nou, pastrandu-ne integral sperantele pana la sfarsitul setului.

Nu a fost sa fie, iar in ultimul set, cu forta de a replica diminuata spre zero, Halep a fost clar depasita, cedand, probabil si pentru a nu risca si mai mult, mai ales ca efectiv, se vedea, nu mai suporta nici bandajul strans pana la oprirea circulatiei sangelui in glezna dreapta.

Trebuie spus ca terenurile de la Foro Italico au fost tinta unor critici din partea jucatorilor, fiind denivelate, pentru ca aici nu se prea joaca. Intr-un fel, este invers fata de iarba de la Wimbledon, unde suprafetele de joc se strica dupa ce se joaca pe ele, aici abia in timpul turneului, lucrat, nivelat, ingrijit terenul devine mai bun. Dar tot mai ramane un dambisor, peste care, iata, ghinion, a dat chiar jucatoarea noastra.

Urmeaza o saptamana de revenire, pana la Roland Garros, unde meciurile pe tablou incep abia duminica viitoare, si unde avem inscrise, dupa lista consultata (luni se vor efectua operatiunile de tragere la sorti, tabourile de calificari) pe Simona Halep, cap de serie nr. 4 aproape sigur, Irina Begu, Monica Niculescu si Sorana Cirstea, restul, inclusiv Marius Copil, urmand sa dispute calificari.

Pentru ca am amintit de Sorana Cirstea si de Monica Niculescu, iata ca romancele s-au intalnit in primul tur al turneului de la Nurnberg, in optimi calificandu-se Sorana, dupa 6-4, 1-0, scor la care Monica a abandonat, tot cu probleme medicale. La Nurnberg pe tabloul acestui concurs de 226.750 dolari, a urcat, dupa preliminarii, si Alexandra Cadantu, dupa ce a invins o austriaca, Mira Antonitsch, cu 5-7, 6-1, 6-1, in ultimul tur al calificarilor.