Pentru postarea cu numarul 2000 a acestui blog, in 500 de zile de existenta, am bucuria de a marca o superba victorie a Simonei Halep, calificata sambata in Turneul WTA Premier de la Roma, dupa o bogatie de joc in fata olandezei Kiki Bertens, castigat in 2 seturi, cu 7-5, 6-1!

In aceasta luna a lui Florar, Simona ne-a daruit aproape in fiecare zi cate un buchet de minuni, inteligenta, echilibru, tactica perfecta, stapanire de sine, totul cu corola victoriilor, care aduc atata bucurie in zilele morocanoase in care traim.

Iar daca aveti vreo indoiala in ce priveste forma excelenta in care se afla Kiki Bertens, sa spunem ca la acest turneu olandeza a pierdut pana acum un singur set: chiar primul din competitie, la… Monica Niculescu. Dupa care a prins forma care a dus-o in fazele de sus si la Madrid, dovezile celei mai bune forme din cariera jucatoarei batave, care va depasi locul cel mai bun ocupat vreodata de ea in ierarhia WTA, locul 19, apropiindu-se vertiginos de primele 10!

Astfel se poate explica replica darza din primul set, care a durat 41 de minute (din cele 1h16′ ale intregului meci), desi Simona Halep incepuse cu un break, la zero! In cele din urma, cu toata opunerea olandezei, Simona a terminat tot cu un ghem la zero, semn ca o citise bine si anuntand furtuna din setul doi, castigat la 1, dupa un 4-0 aproape fara pe nesimtite.

Trebuie spus ca la asa-numitele Internationale ale Italiei avem de-a face cu unul dintre cele mai vechi si mai puternice turnee din circuitele feminin si masculin, prima editie, atat pentru fete, cat si pentru barbati, avand loc (ce-i drept, la Milano, in 1930, mutate in Foro Italico in 1935), in care de-a lungul anilor s-au remarcat Ilie Nastase, victorii la simplu in 1970 si 1973, finala in 1974, trofeu la dublu in 1970 alaturi de Ion Tiriac, Virginia Ruzici, trofeu la dublu in 1978, cand a avut-o adversara pe regretata Florenta Mihai, si in 1983, finalista la simplu in 1980 si 1981, ca si Irina Spirlea, in 1994. Finalista la dublu a fost si Mariana Simionescu, in pereche cu Virgi Ruzici, in 1976!

Dupa cum se vede, cele trei jucatoare romance care au reusit sa intre in Top 10 mondial au avut rezultate exceptionale la Internationalele Italiei, si la simplu, si la dublu, pentru ca in sport sunt gustate si surprizele, dar in palmares raman doar cei mai buni.

Acum este randul Simonei Halep, care va juca in finala cu invingatoarea semifinalei dintre Garbine Muguruza si Elina Svitolina.

Dupa trofeul de la Madrid (precedat la randu-i de semifinala absolut merituoasa de la Stuttgart), un succes final la Roma ar insemna un pas mare spre Roland Garros, pentru ca i-ar da Simonei Halep increderea deplina in steaua ei norocoasa in acest an!

Cat priveste mica mea aniversare personala, acele 2000 de postari, trebuie spus ca, avand si grupaje de stiri (Buletin de stiri, Scurt/2), totalul informatiilor se apropie de o medie zilnica de 10. Nu-i rau, zic!

Advertisements