Simona Halep isi continua marsul triumfal, ca tot suntem in patria lui Verdi, calificandu-se in semifinalele Turneului Premier de la Roma, dupa 2 seturi, 6-2, 6-4, in meciul care a deschis vineri sesiunea sferturilor de finala in fata estonei Anett Kontaveit.

Constanteanca, netulburata, si-a egalat cel mai bun rezultat din acest turneu, fiind pentru a 3-a oara in penultima faza, dupa reusitele din 2013 si 2015.

Acum, prin consistenta jocului, are prilejul sa-si depaseasca performanta din capitala Italiei, in acest complex extrem de interesant, inaugurat in 1932, sub numele “Foro Mussolini”, o creatie a arhitectului Enrico Del Debbio, cuprinzand si Stadio Olimpico, piscina olimpica, una dintre cele mai complete baze sportive din lume, in care au fost organizate Jocuri Olimpice, campionate mondiale de la fotbal, la inot, campionate europene de atletism sau Mondiale de beach-volley, o mana cereasca pentru sportul italian.

Nu am facut aceasta digresiune pentru ca nu am ce spune despre meciul Simonei cu revelatia acestei editii, cea care a eliminat-o in turul secund pe Angelique Kerber, administrandu-i si un usturator 6-0, ci pentru ca pur si simplu trebuie sa ma repet. Jocul lui Halep respira o siguranta si o precizie greu de intalnit, iar ultima perioada din acest sezon este cat se poate de evident ca este dominat de romanca.

Parca totul se desfasoara dupa un scenariu (calitatea principala a oricarui scenariu, insa, este data numai de putinta de a-l indeplini): start in forta, ca si acum, cu 3-0 si 2 break-uri, iar pana se dezmeticeste adversara, deja Simona are o marja de siguranta. Evident, in sport mai joaca si altii, nu numai tu, dar posibilitatea de adaptare etalata acum de jucatoarea noastra este pur si simplu impresionanta.

Ceea ce este, de asemenea, impresionant este ca prima noastra racheta se simte foarte bine, indreptandu-se, sper, ba chiar cred, spre un Roland Garros de mare calitate, cu un elan dat de insasi aceasta stare confortabila: are deja 350 puncte WTA (si 115.170 euro), de aici, de la Roma, aproape in intregime adaugate in clasamentul pe ultimele 52 de saptamani, pentru ca in editia trecuta la Roma a iesit in primul tur, este ferm instalata in Road to Singapore, spre Turneul campioanelor, cochetand cu sanse mari la revenirea pe podiumul mondial.

In semifinale, Simona Halep va juca impotriva invingatoarei dintre olandeza Kiki Bertens (favorita 15) si australianca venita din calificari Daria Gavrilova. Peste vreo 3 ore intrati din nou aici, voi da un PS cu rezultatul acestui sfert de finala, care va incepe dupa 15,30.

PS. Kiki Bertens va fi adversara Simonei Halep in semifinale, dupa victoria cu 6-3, 6-3 in fata Gavrilovei. In fapt, lucrurile intra in normal, pentru ca si Gavrilova venea din calificari, adica facuse cam un turneu complet, cu cele doua tururi in plus disputate. Probabil exista un ceas interior la jucatoare, care are alta programare in turneele de Mare Slem, pentru ca acolo nu joci in fiecare zi, ci, de obicei, una da, una nu.

Advertisements