* O veste, confirmata, pe care nu stiu cum sa o iau: doi atleti, Marian Oprea, singurul nostru vicecampion olimpic in probele masculine, si Angela Morosanu, alergatoare de 400 m g, mai nou de 200 m si saritoare in lungime, si-au dat demisiile din Ministerul Afacerilor Interne, de acum mai bine de o saptamana, dar abia acum au fost parafate, in speranta CS Dinamo ca vor ramane la club.

Nu a fost sa fie, pacat, pare ca se cam intorc niste pagini din atletismul nostru. Cam multe pagini sunt date deoparte, iar atletismul este nu numai “regina sporturilor”, ci si pepiniera tuturor discipline, de aici incepe selectia. E ca si cum ai taia stalpii de sustinere la o cladire!

* Si totusi, iata si o informatie mai buna, care ne aduce aminte ca in august atletismul va avea Mondialele la Londra: Claudia Bobocea si-a indeplinit baremul pentru Campionatele Mondiale de atletism de la Londra, dupa ce a alergat cursa de 1.500 de metri de la reuniunea de Diamond League de la Shanghai, in 4.06:33, record personal. Baremul in aceasta proba pentru competitia din 5-13 august este de 4’07″50/100, asadar stelista din Sfantu Gheorghe a avut si ceva marja.

Ea se pregateste si traieste, insa, in Portugalia, unde se pregateste cu antrenorul Valentin Anghel si unde are si managerul si fizioteraeutul. Probabil aceasta este explicatia progresului tinerei sportive, care, practic, abia anul trecut a aparut in prim-plan intr-o proba in care alte atlete emiteau pretentii. Inclusiv pastrarea aceluiasi antrenor care a descoperit-o, la CS Ilfov, acum exact 10 ani, pe cand abia isi facea Carte de identitate.

* Etapa a 4-a a Turului ciclist al Californiei, cursa de World Tour, a fost castigata de americanul Evan Huffman (Rally Cycling), cronometrat pe 159,3 km in 3h41’42”. Tricoul de lider al clasamentului general (galben, turul californian pastrand culorile Turului Frantei pentru tricourile distinctive, inclusiv la cataratori) este purtat in continuare de polonezul de la Bora Rafal Majka, romanul Serghei Tvetcov (Jelly Belly) ocupand in continuare locul 16, cel mai bun din echipa sa, in aceasta ierarhie.

PROGRAM TV, vineri, 19.05.2017:
0,00 Ciclism, Eurosport – Turul Californiei
3:00 Hochei, NHL • Dolce 1 Nashville – Anaheim
13,00 Tenis, Digi 2, Digi 3, Turneele WTA si ATP de la Roma
14,00 Ciclism, Eurosport – Turul Italiei
15:30 Fotbal, Liga 2 • Dolce 1 Chindia Targoviste – Olimpia Satu Mare
18:00 Fotbal, Liga 1 • Digi, Dolce, Look Pandurii – ASA
18,30 Baschet M, Euroliga, Final4, Digi 4 – Olympiakos-TSKA Moscova
19,00 Handbal F, Final4 Cupa Romaniei – CSM Bucuresti-Slobozia
20:30 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Dolce 1, Look CSM Poli Iasi – Gaz Metan
20,30 Tenis, Digi 2 – Turneul de la Roma
21,30 Baschet M, Euroliga Final4 – Fenerbahce-Real Madrid
21:45 Fotbal, La Liga • Dolce 3 Granada – Espanyol

Advertisements