* Dupa o saptamana fierbinte la Madrid, fetele noastre au mai redus motoarele la Roma, in turneul WTA Premier din Foro Italico ramanand doar Simona Halep, calificata direct in turul secund, gratie posturii de cap de serie, nr. 6. In schimb, Irina Begu a fost invinsa de letona Anastasija Sevastova, cu 6-4, 6-4, n fara a opune o rezistenta remarcabila, iar Monica Niculescu s-a inclinat, in 3 seturi, cu 2-6, 6-2, 6-1 in fata olandezei Kiki Bertens.

De Sorana Cirstea stiti deja, ea a pierdut inca din primul tur al calificarilor. Simona Halep, care, puschea pe limba, dar nu strica sa ne amintim, cine nu-si face iluzii nu are deziluzii, dar si daca e bine parca te bucuri mai mult, anul trecut, dupa victoria de la Madrid, a pierdut in primul tur la Roma, are acum alta tema si, as indrazni sa cred, si ambitie. Numai daca va spun numele adversarei si intelegeti ca poate exista si o dorinta de revansa.

Constanteanca se va confrunta cu Laura Siegemund, prima oara dupa semifinala de la Stuttgart, asa ca are o revansa de luat.

* Rafal Majka (Bora) si-a adjudecat etapa a 2-a a Turului ciclist al Californiei, polonezul preluand si tricoul galben de lider, gratie atacului din final. Romanul Tvetcov, de la echipa celebrelor dulciuri americane Jelly Belly a venit bine, la doar 47 de secunde de invingator, pe 16, loc pe care il ocupa si la general, cel mai bun pentru formatia sa, astfel ca va putea pretinde sprijin in urmatoarele etape.

* “Cel mai mare investitor” din fotbalul romanesc, negustor de “ce ia pe pere da pe mere” cauta antrenori, fara licenta, in divizia a 3-a, aducandu-l la FCSB pe Nicolae Dica, adica stricandu-le si planurile pitestenilor, la care a lucrat pana acum tehnicianul cvasi-debutant, pentru ca nu are bani sa ia pe banca tehnica pe cineva de talia fostului antrenor al echipei, Cosmin Olaroiu. Acesta tocmai ce a fost desemnat cel mai bun antrenor al sezonului in Emiratele Arabe Unite, a treia oara in 6 ani!

Am inceput astfel pentru a mai taia din elanul tuturor, care vorbesc de mi s-a acrit de marele om de fotbal Gigi Becali, care lanseaza numai petarde, inclusiv cea cu procesul de la TAS. Pai a depus vreo plangere la Lausanne, i-au admis-o, despre ce vorbiti in nestire dragi confrati? Cum regurgiteaza locuitorul de frunte (ca acolo e in fata) din Pipera ceva, hop va repeziti toti sa mestecati in nestire?

* Mare surpriza, pentru mine, care am trait intens patania de acum aproape 30 de ani, cand s-a declansat lupta antidoping din sport: fostul sprinter canadian Ben Johnson, prins dopat, avea stanozolol si in ochi, se vedea imediat, i se spunea “primul om bionic”, nu putea sa mearga, doar sa alerge, este icoana unei societati de pariuri, intr-o reclama, fapt care a indignat guvernul australian.

Filmuletul de 90 de secunde difuzat la Antipozi “face apologia dopajului”, considera guvernul de la Canberra, pentru ca societatea australiana Sportsbet il foloseste in reclama, titrand peste imaginile cu el “timp de 48 de ore”, cand sprinterul descalificat spune ca a fost campion olimpic la 100 m la Seul, in 1988. Pretentiile de umor, dar si sugestia ca ajunge sa castigi o data, pentru a fi “campion”, asa, ca la pariuri, l-au determinat pe ministrul sporturilor din Australia, Greg Hunt, sa tune si sa fulgere impotriva societatii de pariuri, care, lipsita de orice urma de etica, “a virat o enorma suma de bani unui dopat patentat”. urmand sa ceara retragerea acestei reclame..

* PROGRAM TV, miercuri, 17.05.2017:
0,00 Ciclism, Eurosport – Turul Californiei
3,00 NHL, Dolce 1 – Nashville-Anaheim
12,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Roma
12,00 Tenis, Dolce 2, Digi 3 – Turneul ATP de la Roma
14,00 Ciclism, Eurosport – Turul Italiei
19,00 Fotbal, Cupa Romaniei, Digi 1, Dolce 1 – Poli Timisoara-Astra
21,45 Fotbal, Eurosport – Southampton-Manchester United
22,00 Fotbal, Digi 1, Dolce 1 – Celta Vigo-Real Madrid
22,00 Fotbal, Cupa Italiei, Digi 2 – Juventus-Lazio
22,00 Fotbal, Digi 4 – Monaco-St. Etienne

Advertisements