Asadar, ceea ce se cam stia dupa prima mansa a semifinalelor, s-a confirmat in aceste ultime doua zile: finala de pe 3 iunie, la Cardiff, a Ligii campionilor la fotbal se va disputa intre Juventus Torino si Real Madrid, ultima scapand, insa, mult mai greu decat se asteptau multi, de Atletico Madrid, miercuri seara, dupa ce baietii lui Diego Simeone au avut 2-0 dupa primul sfert de ora al returului.

Marti, cum stiti, Juventus a obtinut o noua victorie, cu 2-1, in fata lui AS Monaco (dupa 2-0 in Principat, cu o saptamana in urma), dar una dintre povestile care vor ramane este cea ilustrata de poza de mai sus, cu veteranul de 39 de ani si 101 zile Gianluigi Buffon si mezinul dintotdeauna al marcatorilor dintr-o semifinala a Ligii Campionilor, francezul de 18 ani si 140 de zile, Kylian Mbappe.

Iar miercuri seara, dupa un sfert de ora organizatorii de pariuri inghetasera, cred ca s-au uitat infrigurati daca au vreun sonat care sa puna bani pe o noua “remontada”, pentru ca Atletico Madrid conducea cu 2-0 (in tur, fusese 3-0 pentru Real Madrid), prin golurile marcate de Saul (min. 8) si Griezmann (16, din penalty). Pana la pauza, insa, a marcat Isco pentru Real, in minutul 42, astfel ca “rien ne va plus!”.

A fost ultimul meci pe stadionul de legenda al Atletico, “Vicente Calderon”, care va fi demolat (de altfel, pe sub tribuna a doua trece si acum o autostrada!), pentru a fi ridicata o arena, de 70.000 locuri, Municipal, semn ca primaria ajuta clubul din capitala. Cum, de altfel, a procedat si cu Real, ajutandu-l cu modernizarea “Santiago Bernabeu”.

Ce va fi in finala de la Cardiff? Un punct de vedere mai priceput decat al lui Gica Popescu, cel care a trait atat de sus in fotbalul iberic, in fotbal in general, nu cred ca exista: favorita este, pentru el Juventus, echipa cea mai solida pe care a vazut-o. Ca s-au gasit unii sa-i conteste opinia, asta chiar tine de absurdul in care traim, argumentul fiind ca e anti-Real, ca a fost capitan la Barcelona.

Daca un om de calitatea si inaltimea profesionala a lui Gica Popescu poate fi considerat capabil sa se faca de ras, pronosticand dupa umor in meseria pe care o stie cum putini au habar, chiar ca nu mai e de trait in lumea asta zdruncinata de umori si inundata de prostie!

Advertisements