* La 43 de ani, fostul ciclist spaniol Roberto Heras este implinit si financiar, averea lui sporind cu 724.000 de euro (plus amenda retinuta initial), pe care statul iberic trebuie sa-i plateasca, sub titlul de compensatii, in urma pierderii unui proces la Tribunalul Suprem.

Testat pozitiv, la erithropoietina in 2005, Heras a dat statul spaniol in judecata, acuzand erori grave in efectuarea testului, dupa ce i se retrasese a 4-a victorie in Vuelta (record, dupa cele din 2000, 2003, 2004).

Suspendat pentru doi ani, din calitate de ‘civil’, Heras a actionat in civil, instanta stabilind ca la efectuarea controlului si a analizelor sanguine au fost facute greseli de natura sa schimbe rezultatele testului. Acum, Tribunalul Suprem a confirmat sentinta din fond, asa ca rutierul are si victoria din 2005 in palmares, si aproape un milion in cont.

In 2005, Heras alerga pentru echipa Liberty Seguros, o trupa mai putin protejata, fata de cea din care facuse parte anterior, US Postal, unde actiona, stim cum, Lance Armstrong, dovedit dopat abia dupa aproape un deceniu si scos din anale.

Heras a facut lucrurile ca la carte, demonstrand, cu sume clare, cam cat a pierdut prin faptul ca nicio echipa profesionista nu a mai vrut sa-l angajeze, iar apelul la instantele civile a fost facut dupa ce cazul sau a fost respins, fara prea multe explicatii, de TAS.

* La Madrid, Florin Mergea si coechiperul lui, pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi, au fost eliminati, surprinzator, de cuplul Oliver Marach (Austria)/Mate Pavic (Croaþia), cu 6-7 (5), 6-3, 10-8, in primul tur al probei de dublu. Mergea figureaza in palmaresul turneului, pe care l-a castigat in 2015, alaturi de indianul Rohan Bopanna.

* Cu regrete sincere, consemnez si eu ca Diego Maradona va fi antrenor la o echipa de divizie secunda din Emiratele Arabe Unite, Al Fujairah. La 56 de ani, este a treia experienta in Emirate a lui Maradona, care a fost dat afara fara discutii prea multe in 2012, de la Al Wasl, din lipsa de rezultate. Pacat, parca in ultia vreme vorbea ca va antrena Napoli…

* Greu incercata echipa braziliana Chapecoense a avut duminica o zi cu totul speciala, cucerind primul sau trofeu, dupa tragicul accident de avion care i-a distrus aproape in intregime lotul de jucatori, morti in prabusirea din muntii columbieni. Pe Arena Conda, Chapecoense a devenit campioana a statului Santa Catarina, al 6-lea titlu regional, al doilea consecutiv, dupa cel din urma cu 5 luni, obtinut cu o formatie de tineret.

Poate va amintiti, in teribilul accident aviatic din 28 noiembrie anul trecut, in drum spre Medellin, unde trebuia sa dispute finala-tur a Copa Sudamericana, au pierit 19 fotbalisti de la “Chape”. In acea zi neagra, 71 din cei 77 de pasageri ai avionului si-au pierdut viata.

Imediat dupa succesul din campionatul statului brazilian Santa Catarina, formatia s-a imbarcat pentru… Medellin, unde va juca in partida-retur din Recopa, contra formatiei columbiene Atletico Nacional! Ce semn al renasterii mai nimerit ar putea exista?

PROGRAMUL TV, marti, 09.05.2017:
13,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Madrid
13,00 Tenis, Digi 3 – Turneul ATP de la Madrid
14,15 Ciclism, Eurosport – Turul Italiei, etapa a 4-a, Cefalu-Etna
18,00 Futsal, Digi 4 – Galati-Timisoara
21,45 Fotbal, Liga campionilor, ProTV, Dolce 1 – Juventus-AS Monaco

Advertisements