Distractie maxima, pacat ca ultimele 3 episoade se difuzeaza in acelasi timp, jucandu-se simultan: Liga 1 a fotbalului romanesc bate orice telenovela, schimonoseli si rasturnari de situatii trase de par ca aicisea n-ai sa vezi, asta cu Astra-FCSB le-a pus pe toate la pamant, astfel ca sambata, 13 mai, papusarii trebuie sa-si stoarca la greu creierasii arsi de efort ca sa se autodepaseasca.

Dincolo de faptul ca Steaua-FCSB (1-0 luni seara, la Giurgiu) nu a mai batut Astra in deplasare de cand echipa lui Ion Nicolae juca la Ploiesti (va mai amintiti, dragilor?), adica de vreo 5 ani, toata aceasta caterinca obosita (ma iertati, dar am dat-o pe vorbele din cartier, ca nu pot fi serios) imi aduce aminte de o discutie cu regretatul Titi Teasca.

Eram pe Dinamo, la unul din meciurile alea “4-4, ca la teatru”, in care cate o “gheata de aur” desemnata de conducere dadea 4 goluri, ca sa le umflam trofeele capitalistilor (stiti, probabil, povestea, de atunci ‘gheata’ nu a mai fost acordata vreo 10 ani, dupa care s-a schimbat regulamentul, campionatele serioase inmultesc golurile cu 2 sau 3, ca sa fie nevoiti ai nostri sa dea, daca mai tanjesc la cascaval, de la vreo 50 de goluri in sus pe sezon).

Ei bine, la un moment dat, Titi Teasca ma ia de brat si-mi spune: “Lucica, hai tata, sa ne caram, ca ne pun astia martori, ne plimba prin tribunale aiurea!”. Ne-am dus in spatele tribunei oficiale, pe Calea Floreasca, la o carciumioara, parca “Dor Marunt” ii zicea, am baut o bere si am ras de ne-am prapadit! Ca altfel chiar ca ne sonam.

Asa si acum, poti sa iei in serios cand intra Gigi Becali pe toate televiziunile, vorbind, ca asta este parerea lui despre noi, ca suntem prosti si inghitim toate alea, de reclamatii la UEFA, FIFA, DNA, staborul din Sinesti si alte inalte instante de judecata, acuzand U Craiova de blat cu Viitorul, ca si cum el nu joaca sambata fix cu craiovenii, tot cu aia mici, ca a spus de o saptamana alde Popescu chestia asta?

Poti lua in serios fara sa o iei razna disperarile de electrocutat ale lui Sumudica, suparat nevoie mare cand ratau niste baieti imbracati in negru (sau in alb, ca nu puteam sa-mi dau seama care sunt astralii si care fecesebistii, una ca se juca un “foaie verde cu creanga cu tot” ce nu s-a pomenit, alta ca daca nu stai tot timpul cu ochii pe fotbalul nostru nu stii care unde s-a mai transferat)?

Nu ai tu destule probleme ca sa nu te mai dai de ceasul mortii in fata unor asemenea tarantele, polci pe furate, leapsa pe ouate si alte jocuri de societate, cu un arbitru parca scapat din ISIS, cu o barba de mujahedin, intrand in joc de mai mare dragul?

In fine, mai avem la un colt, cum spuneam sambata, de la aceeasi ora, ultimele episoade din aceasta soap-opera, numite Dinamo-Astra, FCSB-CS U Craiova si Viitorul-CFR Cluj.

Dupa care o mai fasolim prin ale cupe, si gata, vin meciurile cu Polonia, Danemarca, chestii de-astea neinteresante, nici o mima, o bascalie, o incruntare la misto, in care oricum nu mai conteaza rezultatele, iar Daum are deja angajament in Golful Petrodolar!

A, sa inchei si eu in randul lumii, ca specialistii: primele 3 clasate, adica FCSB, Viitorul si Dinamo au sanse la titlu! Succes pe ramura!